Pokušao ubiti vršnjaka iz ljubomore

Županijski tužitelj u Sarajevu Enes Muratbegović jučer je sucu Općinskog suda uputio zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv K. K. (15), koji je u petak oko 10.30 sati na Drveniji nožem izboo vršnjaka H. D., učenika drugog razreda Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužne djelatnosti.

Učenik Srednje škole metalskih zanimanja K. K. sumnjiči se za pokušaj ubojstva iz niskih pobuda, najtežeg oblika ovog kaznenog djela, koje je počinio zbog ljubomore. Maloljetnik će biti vještačen radi provjere je li bio pod utjecajem narkotika.

Uboden u grudi

Nakon što je jučer priveden u Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu, zatraženo je da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponoviti kazneno djelo. Tijekom privođenja moglo se vidjeti da je K. K. imao modricu na desnom oku.

Maloljetni H. D. je zbog ubodne rane na lijevoj strani grudnog koša, koja je bila blizu srca, smješten na Kliniku za torakalnu hirurgiju. On je, također, zadobio ubodnu ranu na desnoj natkoljenici i lijevoj podlaktici.

Policija je oduzela nož za koji se sumnja da ga je K. K. koristio u napadu.

Kako neslužbeno saznaje Dnevni avaz, K. K. je napao svog vršnjaka zbog jedne djevojčice koja je s njim prekinula vezu prije mjesec. I ranije mu je zbog toga pravio probleme. Djevojčica ide u istu školu s H. D., a pred koju je K. K. došao u petak u vrijeme velikog odmora.

Sačekao je djevojčicu ispred škole na Drveniji i verbalno je napao kada ju je vidio u društvu s H. D. Iako ga je uvjeravala da se ne zabavlja s njim, K. K. je nasrnuo na srednjoškolca nožem i dva puta ga pokušao ubiti.

Odmah mu je zadao udarac nožem u grudi, nakon čega je H. D. pokušao pobjeći. Međutim, K. K. ga je sustigao i ponovo ga pokušao ubiti udarcem u grudi, ali je ozlijeđeni podigao ruke, zbog čega mu se nož zario u lijevu ruku, a dobio je udarac i u nogu.

Oteo nož

Sve se to događalo pred mnoštvom građana, a na kraju je ranjenog spasio stariji muškarac koji je oteo nož napadaču, nakon čega je K. K. pobjegao.

Roditelji ranjenog dječaka zabranili su da se daju bilo kakve informacije o njihovom djetetu, a u Srednjoj školi za poljoprivredu, prehranu, veterinu i uslužne djelatnosti istog dana održana je sjednica Nastavničkog vijeća zbog napada na njihovog učenika. Ranjeni H. D. pohađa smjer za prehrambenog tehničara i u školi kažu da je riječ o primjerenom učeniku.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.