Pokušao izaći iz BiH s krivotvorenim talijanskim dokumentima, šest osoba uhićeno na graničnim prijelazima

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 19. listopada, otkrili su krivotvorenu osobnu kartu i vozačku dozvolu Republike Italije koju je na uvid dala osoba afroazijskog porijekla prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Kontrolirana je u autobusu koji prometuje na relaciji Sarajevo – Zagreb. Strani državljanin nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima ove jedinice izjavio je da dolazi iz Maroka.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo “krivotvorenje isprave”, o događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Banjoj Luci. Prema njegovoj naredbi, strani državljanin je lišen slobode, a krivotvoreni dokumenti privremeno oduzeti.

U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

Službenici Jedinice granične policije Gorica,  u nedjelju 18. listopada, lišili su slobode I.B. (1986.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ-a raspisalo potragu zbog kaznenog djela “spriječavanje službene osobe u vršenju službene radnje”. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Osoje i predan službenicima Policijske uprave Tomislavgrad.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, lišen je slobode S.Š. (1992.) jer je za njim Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela “nasilničko ponašanje”. Službenici JGP Orašje, bh. državljanina predali su službenicima Policijske stanice Kladanj.

Službenici JGP Gradiška, u subotu 17. listopada, na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, lišili su slobode D.N. (1968.) i R.Đ. (1998.), nakon što je utvrđeno da je za njima Policijska uprava Srebrenik raspisala potragu zbog kaznenog djela “prijevara”. Državljani R. Hrvatske predati su službenicima PU Srebrenik.

Službenici JGP Brod, u subotu 17. listopada, pri ulasku u BiH na prijelazu Brod, lišili su slobode dvojicu bh. državljana. Utvrđeno je da E.D. (1998.) potražuje Općinski sud u Zenici zbog kaznenog djela “teška krađa”, a M.J. (1993.) Općinski sud u Visokom, također, zbog kaznenog djela “teška krađa”. Predani su službenicima Sudske policije Odžak, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.