Pokušaj pljačke i pucnjava u Ljubuškom

Dana 14. kolovoza 2012. godine u 13:50 sati operativno dežurstvo PU Ljubuški putem telefona zaprimilo je prijavu da je u Ulici Tomislava Ivčića ispred trgovine sportske opreme ‘Nižič šport’ u mjestu Ljubuški, od strane maskirane osobe došlo do uporabe vatrenog oružja kojom prilikom je ispaljeno više hitaca iz samokresa.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto izvršenja kaznenog djela upućena je policijska ophodnja PU Ljubuški, izvršena je operativna blokada grada u kojoj su sudjelovali policijski službenici PU ljubuški i istražitelji Sektor kriminalističke policije Uprave policije, formirana je ekipa za očevid od strane PU Ljubuški koja je upućena na mjesto događaja.

Izvršenim očevidom je utvrđeno da je na parking prostoru ispred trgovine sportske opreme ‘Nižić šport’ prilikom ulaska u svoje osobno vozilo marke ‘Mercedes’ tip E 220 CDI, tamno plave boje građanin R.H. rođen 1959. godine iz mjesta Grab, općina Ljubuški napadnut od strane maskirane osobe koja je usmjerila samokres u njegovu pravcu i tražila novac.

Nakon što se oštećeni zaključao u svoje vozilo maskirani izvršitelj je ispalio više hitaca u vozilo i navedenu poslovnu zgradu. Nakon što je oštećeni R.H. otvorio vrata svog osobnog vozila i pošao prema maskiranom počinitelju isti bježi preko ograde i sjeda u vozilo VW Golf tip II sive boje reg. oznaka 886 A 836 za čijim se upravljačem nalazila druga maskirana osoba i udaljavaju se ulicom N. Kordića.

Izvršenom provjerom je utvrđeno da je vozilo kojim su se koristili počinitelji ovog kaznenog otuđeno na području Sarajeva. O počinjenom kaznenom djelu iz članka 166.st.1.a u svezi s člankom 28 KZ FBiH i o poduzetim mjerama i radnjama blagovremeno je izvještavan dežurni Županijski Tužitelj u Š. Brijegu, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.