Pokrenuta istraga protiv Tonyja Cetinskog

Više od tri mjeseca nakon pogibije pješaka, 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina, na kojega je u Rovinju automobilom naletio popularni pjevač Tony Cetinski, Općinsko državno odvjetništvo u Puli jučer je donijelo rješenje o provođenju istrage. Iako se u priopćenju DORH-a ne navodi njegovo ime već spominje tek “hrvatski državljanin rođen 1969. godine” riječ je o Cetinskome.

Navodi se da je istraga protiv njega pokrenuta “zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona”.

Nije usporio u oštrom i nepreglednom zavoju

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. studenog 2017. upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog zavoja u lijevo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te potrebi pravodobnog zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći”, ističe se u oduci Općinskog državnog odvjetništva.

Nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku

Nadalje, u istoj piše kako se “osnovano sumnja da okrivljenik nije ulaskom u zavoj obratio pažnju na pješaka (1955.) koji se nalazio na kolniku odnosno ležao je na kolniku uslijed narušenog zdravlja zbog srčane bolesti te pod istovremenim utjecajem alkohola i lijeka” te da je “podvozje vozila zahvatilo je pješaka koji je smrtno stradao na mjestu nesreće”.

Odluka o donošenju ovog rješenja uslijedila je nakon očevida na mjestu događaja, privremenog oduzimanja predmeta, uzimanja uzoraka krvi i urina, toksikološkog vještačenja uzoraka krvi i urina te vanjskog pregleda i obdukcije tijela pokojnog pješaka – ističu u Državnom odvjetništvu, piše Danas.hr.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.