Pokrenut postupak protiv emisije Bujica: “Migranti namjerno šire sidu”

Gosti Velimira Bujanca migrante su nazivali “crnčugama i Arapima koji siluju i ubijaju”, “divljacima s istoka”, “teroristima i kriminalcima”.

Vijeće za elektroničke medije pokrenulo je postupak protiv televizijske emisije “Bujica” koji vodi Velimir Bujanec, a koja je emitirana 5. studenoga na nekoliko lokalnih televizija.

U emisiji se pričalo o Marakeškom sporazumu, odnosno migrantima, a gosti su bili Franko Čirko koji je predstavljen kao predsjednik organizacije Generacija obnove te analitičar Zoran Grgić.

Njih su dvojica migrante nazivali ‘crnčugama i Arapima koji siluju i ubijaju‘, ‘divljacima s istoka’, ‘teroristima i kriminalcima‘, a najupečatljivija je definitivno bila izjava kako migranti “namjerno šire sidu oko sebe”.

On je skinuo majicu, namjerno se zagrebao da bi namjerno širio sidu oko sebe, rekao je Grgić u emisiji.

Zbog takvih i sličnih izjava Vijeće za elektroničke medije zatražilo je očitovanje televizijskih nakladnika Z1 Televizija d.o.o, Slavonsko-brodska televizija d.o.o. (SBTV), OAR d.o.o. (Osječka televizija), Mijor d.o.o. (Srce TV), Robur d.o.o. (Adriatic TV) i Televizije Jadran d.o.o (Jadran TV).

Temeljem pristiglih pritužbi i novinarskih upita, a nakon obavljenog nadzora nad radom nakladnika, utvrđeno je da postoji racionalna i opravdana sumnja da konkretna emisija “Bujica” sadrži dijelove koji nisu u skladu s člankom 12. stavak 2 Zakona o elektroničkim medijima, priopćili su.

Iako se Bujanec u emisiji nekoliko puta ogradio od izrečenih teza, nije prekinuo svoje goste, a televizija Z1 je na dnu ekrana pustila kako “stavovi izgovoreni u emisiji nisu nužno stavovi Z1 Televizije”.

(www.jabuka.tv)


23 komentara

 • Bujica je jedina emisija koja vrijedi na TV.Jedini govore istinu bez cenzure i razotkrivaju lažove.
  Pravi Hrvati znaju da je Velimir Bujanec kao i emisija jedini medij koji neskriva laži.Ovo samo hoćete oblatit Bujanca ali neda se on jer zna kakvi ste vi pojedini novinari.

  41
  8
  • Bujicu gledaju samo sotonisti, neobrazovani, nemisleći, plitki, svake konstruktivne rasprave lišeni, ograničeni, mali ljudi. Isus i pravi katolici se zgrazaju nad tom bujicom mrznje, lazi, izmisljotina i kleveti. Cilj te bujice govana i njenih cirka 10 gostiju, koje btw nitko drugi i ne poziva u emisije, je razdor, strah, neznanje, radikalizam itd. I da, koncept je apsolutno komunisticki, samo je jedna istina. Uz sotoniste, omiljeno stivo jugonostalgucara koji toga nisu svjesni. U slast.

   12
   38
   • evo ja neobrazovan nemisleći plitki a de ti idiiote jedan meni i svima nama koji pogledamo ponekad bujicu daj protuargumente šta je to konkretno lažnja i šta je to konkretno tko rekao u bujici o čemu pišeš, normalno jer baljezgaš gluposti …konju jedan balavi idi usekni sline nisi ti još dorasto

    24
    7
    • Štovatelji Bujice ne znaju što je argument niti kako se isti izvodi. Jer da znaju, znali bi da se tamo najmanje arg. stavovi iznose. Prema tome, objašnjavati bujičarima što je argument, te kako i kada nešto argument nije, je uzaludno. Ne bih, hvala. A ti, ti jesi neobrazovan, s diplomom ili ne.

     6
     12
   • Kako ne znaš osnove pravopisa u hrvatskom jeziku, nekako sumnjam da si sposoban razaznati što je istina a što ne. Nisam siguran ni koliko si ‘rvat, jerbo ne znaš pisati na materinjem jeziku. Ukoliko je tvoj native language. Prije da nije. Obrazuj se, možda ti nije kasno. Pa budeš umio kritički osvrt na bujicu mržnje, laži, nemorala…da skratim, svega kontra Isusova nauka, napraviti. U slast.

    6
    3
  • Bujica je emisija jugoslavenskog koncepta. U emisiju ne smije doći netko tko neće potvrditi sve stavove našmrkanog voditelja. Tako se radilo u Jugi. Samo jedna istina. A štovatelji bujice su ionako mentalni komunisti. Samo fali im mozga da bi to skontali. Urnebesno je da druge optuzuju za komuniza. Urnebesno.

   7
   8
  • da ne bi pravio žrtvu od čovića koji nikada neće ni znati a kamo li govoriti o ratnim patnjama hrvatskog naroda!! ne zanima ga! mijo nikad nije šutio o tim stvarima, ZNA što se zbivalo u ratu i zato je opasan svima iz ABiH pa i jugoslovenu čoviću koji je sve do 1992.bio u stranci za očuvanje jugoslvije.

   9
   3
 • Za “istina”..smeće si koje vjerovatno ležiš i kenjaš u stanu koji ti je kao Skojevcu dao j.beni tito jer si prokazivao ljude..ti si šugo a ne istina.

  13
  7
 • Davno odselio iz vukojebine u kojoj je neobrazovanoj, komunistički-mentalnoj rulji, prozor u svijet osvjedočeni fašist koji je kurve kokainom plaćao. Ovo potonje je ujedno i najmanji grijeh života mu bijednoga. Patuljak je to koji s Isusom i njegovim naukom nema veze. A vi, siguran sam, se vjerno na Isusa pozivate, ali i na onoga koji bujice mržnje sipa. E, jedno s drugim ne ide. Pokajte se, ispovijedite i okrenite Isusu dok kasno nije.

  10
  3
  • ‘Bujanec je nešto veliko i sveto’, izvališ ti, i potvrdiš gore izvedenu tezu da ste vi – bujičari – mentalni komunisti. Praktičnih primjera za dokazati ovu tezu je mnogo. Ali nema ljepše nego kada vrlo jasno i precizno, doduše nesvjesno, sami navedeno potvrdjujete. Hvala. Napomena: Isus je svet. Iziđi na pravi put. Put Isusa Krista. Bujanec izdaje Isusovu riječ svakodnevno.

 • Sasro od ISTINE da ste sa ocem,majkom,djedom ili bakom kavu popili rekli bi vam što vam se susjedu dogodilo jer su oni šuplji bili toliko da nebi tajnu skriti znali kako su vaši partizani-oslobodili nas vjerne ISUSU KRISTU kako su darivali vjerničke obitelji svakoj po badanj žita a barem po dva člana iz naših obitelji slali na rehabilitaciju i fizikalnu medicinu u šantićevu zenicu lepoglavu i druge medicinske cenzr diljem tvoje,tatine i djedove ti jugoslavije te kako su postavljali od šumara do oficira nama vjernima strukturu društva a u tome svemu tvoj djed je dobro kotirao.
  Za tebe je ISTINO dozrijelo vrijeme da uzmeš sirovi kronpir.
  ISTINO tvoja obitelj i tvoji preci su su-učesnici streljanja jednoga člana moje obitelji na lokalitetu i blizini Mostarske katedrale a tom članu moje obitelji iz prsa su tekli zajedno krv i mljeko a iz toga moga člana obitelji djete je kući ostalo u bršiki a na mostarskoj prašini ležao je leš u krvi i mljeku iz majčinih prsiju oko kojega su tvoji osloboditelji rasuli nogama kronpir i nekoliko okruglica masla koje su trebale u Mostaru biti zamjenjene za štof-platno.
  ISTINO jeli vam rekao djed gdje je tjelo majke,žene i vjernice koju su djedovi ti drugari u šali rafalima pokosili mi iz obitelji neznamo trudili smo se ali zbog vašega djeda i njegovih jataka nismo došli do groba niti do kostiju.
  A sada ću istino reći jedan očenaš iz dubine srca u dunini duše da sretnem tebe i da razgovaramo a za tvoje otrovano srce ću reći da iz moje loze za trag se nezna zna jednom maloljetniku i jednome u to doba momku.
  ISTINO vi ste gori od arapa koji ti prolaze pored kuće bez identiteta i dokumenata koji se kriju tko su isto kao i vi iza riječi ISTINA ali ništa čudno kod vas je u obitelji bilo skrivenih istina korištenja tuđih identiteta i kodnih imena ISTINO i tebi će biti potreban Isus kojega spominješ nemoram te pronaći ali bi dobro bilo da pronađeš ti sebe.
  BUJICA je tako tiha kakve brege valja.
  Nama vjernima treba javna ISTINA ono što vi niste netreba nam vaša sućut niti razumjevanje jer smo mi vjerni vjernici ISUSA kojega vi spominjete a nevjerujete kada ni bilo drugačije ISTINO odavno bi bez suđenja bilo osuđeno četer puta više članova bez suda iz vaše obitelji a mi vjerni vjerujemo da će vašu obitelj vaše partizane koji skrivate identitet posjedujete kodna imena suditi ISUS kojega vi spominjete a mi unjega vjetujemo.
  Dobri su arapi skrivenoga identiteta kakvi ste vi i vaši preci kojih je sttah javnosti i tv emisije BUJICA.
  Moji ISTINO u vjeri i bogu nevini čuvajući vjeru praotaca u grobu neznanu leže ja im svjeću palim i kitim cvjećem križ dvoje ih pušku nikafa nije uzelo ali tvoj djed i vaši drugovi odlučiše da tako bude bez suda zemaljskoga i bez suda nebeskoga.
  ISTINO zašto ne LUSTRACIJA osudite vi svoje prijezirom bar.
  Voleći ISTINO svoga oca,djeda i ostale recite bar gdje leže kosti mojih pokojni da mi vjerni upalimo tu svjeću ali ste vi istino PROKLETO sjeme živi hodajući leševi koji ni danas ne bi dopustili da molimo svoje volimo i mrtve ukopavamo.
  ISTINO svima nam se primiče čas nekome slave a nekome vječne propasti a ti bjedna ISTINO što tako se nazivaš i ličiš ljudima tukni se u prsi vidi jesi li nekoga povrijedila nisi sudjelovala a jesi potvrdila tešku ranu koju ćeš zauvjek nositi a takvi nemaju suda sami sebe osudiše.

  2
  1
 • Vidim da se neargumentirano napada na osobu, ad hominem, u pokušaju negiranja istine bez protuargumenata. Ponekaga pogledam emisiju Bujica i iskreno nije mi nešto niti voditelj, niti način vođenja, niti gosti koje poziva u emisiju, ali očito ima svoju publiku i stavove koje potkrijepljuje argumentima. Ovi antife koji napadaju na osobnoj razini je njihov mentalni sklop koji su istesali u “titinoj demokraciji” i tu nema lijeka. Misle da je dovoljno vikati “fašizam”, a u biti jedini fašisti današnjice i gori od nekadašnjih fašista su upravo ti tzv. antifašisti. Bujica otvara nedodirljive teme, tabu teme, zabranjene teme u RH i svaka mu čast na tome. Ne ulazim u njegov jalov pokušaj stvaranje senzacije od nečega što to nije, njegov skromni voditeljski background, ali je ovo svakako nešto što nedostaje gledateljstvu i budi nadu u otvaranju istine koja se događa, a ne zataškavanju svega i širenju lažne istine u ime neke nove političke agende zvane “politička korektnost”. Svi oni koji ovo napadaju su politički nepismene osobe, uskogrudne osobe krivo odgojene u svom obiteljskom prikrivanju zločina koje su radile za vrijeme strahovlade zločinca tite koji je izvršio najveći genocid u povijesti nad vlastitim narodom. I dok sve kosti zločina genocida nad Hrvatima od strane tite i njegovih krvoloka i njegovih slijednika i naslijednika se dostojno ne pokopaju, Bujica je dobrodošla.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.