Pojačane kontrole na graničnim prijelazima u BiH

Zbog spriječavanja širenja koronavirusa, na svim graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe, zbog čega su tijekom dana moguća duža zadržavanja.

Trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, a svi međunarodni granični prijelazi sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji. Na GP Brčko-Gunja ne mogu prometovati autobusi i teretna vozila, dok je GP Deleuša-Vraćenovići zbog radova zatvoren za promet.

Na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacijskih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava prometa zbog sanacijskih radova na snazi je i na cestovnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad od 09 do 15 sati.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, naveli su u priopćenju iz BIHAMK-a.

Podsjećamo, da je u Bosnu i Hercegovinu je zabranjen ulazak strancima koje dolaze iz Italije, Irana, Južne Koreje i pojedinih dijelova Kine (provincija Hubei i grad Wuhan). Državljani BiH koji se vraćaju u BiH iz neke od ovih zemalja popunjavaju upitnik i idu u obaveznu samoizolaciju 14 dana.

UPOZORENJE! Ako primjetite da se iza vas nalazi kolona od pet i više vozila sklonite se s ceste na najbliže proširenje i omogućite normalno odvijanje prometa. Nemojte biti uzrok nastanka prometne nezgode jer “i spora vožnja ugrožava živote”.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.