Pohvalno: U Mostaru se gradi zgrada prilagođena dvama stablima

U Mostaru je krenula izgradnja nove stambene zgrade. I to ne bi bilo ništa neobično da se investitor nije odlučio pobrinuti za dva stabla cedra na lokaciji budućega kompleksa. Zbog toga je odabrao one izvođače radova koji su mu mogli tvrditi da će dva stabla ostati na mjestu na kojemu godinama rastu.

Naime, davne 1888. godine zasađena su prva stabla libanonskoga cedra u gradu Mostaru. Cedrovi u svijetu uživaju neprocjenjivu estetsku i vizualnu vrijednost, a – nažalost – njihov broj u gradu Mostaru sveo se na samo pet stabala.

Dva stabla libanonskoga cedra nalaze se na zemljištu gdje će vrlo brzo biti započeti gradnja stambenoga objekta koji će nositi naziv 2CEDRA kao sinonim za kvalitetu, otpornost i sve ostale pozitivne vrijednosti koje se vežu uz ovo vrijedno stablo.

Investitor budućega stambenoga objekta 2CEDRA je odmah u startu tražio rješenje kako da zaštiti i pod svaku cijenu zadrži u prostoru ova vrijedna stabla i na taj način podigne kvalitetu življenja u samom objektu. Tako je u planu pokretanje inicijative za zaštitu ovih cedrova, kao i osiguranje stručnih osoba s Agronomskoga fakulteta u Mostaru kako bi na što bolji i kvalitetniji način zaštitili i sačuvali cedrove za buduće naraštaje.

Cilj investitora je svakako da dva stabla libanonskoga cedra ukrašavaju budući park ispred stambenoga objekta čija je izgradnja počela početkom veljače ove godine, prenosi Bljesak.info.

Projekt 2CEDRA sastoji se od 44 stana s podzemnom garažom, dva lifta. Stambeni objekt 2CEDRA okrenut je energetski učinkovitoj gradnji, a posebna pažnja poklanja ekologiji što se vidi i iz same zaštite cedrova.

Mikrolokacijski objekt 2CEDRA nalazi se na odličnoj poziciji koja omogućuje kvalitetno življenje i sve je na dohvat ruke.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.