Pogledajte za koliko će poskupjeti plin u FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je zahtjev Energoinvesta kojim će cijena plina biti uvećana za 4,96 posto.

Poskupljenje se odnosi na period od 1. studenog ove godine, što znači da će građani račune sa većom cijenom plina dobiti u prosincu ove godine, piše Klix.

Riječ je o povećanju sa dosadašnjih 797,00 KM/1000Sm3 na 836,53 KM/1000 Sm3 za distributivna privredna društva.

Energoinvest je početkom oovg mjeseca priopćio da je na bazi novodostavljene cijene prirodnog plina za četvrti kvartal 2023. godine od strane ruskog isporučioca Gazprom Export izvršio rekalkulaciju troškova i cijene prirodnog plina za tarifne kupce koju odobrava Vlada FBiH.

Zahtjev za korekciju cijene prirodnog plina dostavljen je Vladi FBiH 6. listopada 2023. godine i on sumarno rezultira sa ukupnim povećanjem cijene prirodnog plina u postotnom iznosu od 4,96 posto u odnosu na cijenu iz prethodnog kvartala.

Na povećanje cijene prirodnog plina je utjecao porast cijene naftnih derivata koji utiču na formiranje proizvođačkih cijena prirodnog plina. Također je došlo do trenda povećanja vrijednosti USD u odnosu na EUR i KM, što je sumarno rezultiralo gore navedenim povećanjem, izjavili su iz Energoinvesta.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.