Pogledajte tko će biti gradonačelnik u Metkoviću, Makarskoj, Vrgorcu, Imotskom i Sinju

Rezultati lokalnih izbora u Hrvatskoj svakako su najzanimljiviji u najvećim gradovima, ali niz je manjih sredina u kojima će se velika borba voditi u drugom krugu.

Izdvojili smo rezultate izbora za gradonačelnika iz devet općina/gradova iz Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanske, inače hercegovačkim susjedima.

Tako je primjerice u Metkoviću već u prvom krugu pobijedio aktualni gradonačelnik Dalibor Milan (HDZ) sa čak 62,77% glasova. Drugoplasirani je Mostov Nikica Hajvaz sa 30,47 % glasova.

Vrlo zanimljivo bit će u drugom krugu u Makarskoj. Naime, tamo idu Zoran Paunović iz SDP-a, koji je u prvom krugu osvojio 44,87 % glasova, a prati ga HDZ-ov Jure Brkan sa 30,13 % glasova iz prvog kruga.

U Vrgorcu će nastaviti vladati Nezavisna lista mladih, jer je njihov Mile Herceg slavio u prvom krugu s 56,44 % glasova, ispred HDZ-ova Marka Kalajdžića (38,64 % glasova).

U Imotskom, aktualni gradonačelnik Ivan Budalić (podupiru ga HDZ i HSS) osvojio je u prvom krugu 49,10 % glasova i vrlo blizu konačne je pobjede. Ipak, u drugom krugu morat će odmjeriti snage s nezavisnim kandidatom Brunom Rebićem koji je u prvom krugu osvojio 31,37 % glasova.

Kad je riječ o Sinju, blizu pobjede je Mostov Miro Bulj, koji je u prvom krugu slavio s 42,71 % glasova. Ali u drugom krugu ga čeka Igor Vidalina iz HDZ-a koji je u prvom krugu osvojio 28,95 % glasova.

Našoj galeriji možete vidjeti ukupne rezultate za ove općine i gradove, a osim njih možete vidjeti i rezultate u Pločama, Zagvozdu, Opuzenu i Zmijavcima.

Poznato je sedam novih župana u Hrvatskoj, pogledajte sve rezultate

Tomašević i Škoro u Zagrebu idu u drugi krug, u Splitu vrlo neizvjesno

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.