Pogledajte što vas sve čeka na Adventu u Ljubuškom

Program ovogodišnjeg Adventa u Ljubuškom predstavljen je u petak u Hotelu Bigeste, a sudeći prema riječima ravnateljice Turističke zajednice Grada Ljubuškog Veronike Pinjuh bit će bogatiji nego prošle godine.

U organizaciji Adventa u Ljubuškom vodili smo se uspješno realiziranom dosadašnjom tradicijom. Svake subote će biti upriličeno paljenje adventskih svijeća od strane župljana naših sedam župa s područja grada Ljubuškog.

Središnji prostor događaja će biti Trg dr. Franje Tuđmana, gdje su već postavljene drvene kućice i u kojima će posjetiteljima biti dostupne gastronomske delicije. Pored drvenih kućica, ondje će biti postavljeno i klizalište koje će građanima i posjetiteljima biti dostupno trideset dana, kazala je ravnateljica Pinjuh, dodavši da će i ove godine zbog velikog interesa biti održane lutkarske predstave.

Posebno je istaknula kino u posjeti, što je novitet ove godine, u sklopu kojeg će se u Kulturnom centru Ljubuški prikazati dva najnovija filma.

Osim toga, manifestacija uključuje nastup dječjeg zbora Ljiljani svetog Antuna, obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, donatorske večere, dolazak svetog Nikole i fotografiranje, sajam meda i pčelinjih proizvoda, prezentaciju maslinarskih proizvoda, nastupe kulturno-umjetničkih društava i niz drugih aktivnosti, dok će u gradskoj športskoj dvorani 28. prosinca biti održan božićni koncert grupe Dalmatino.

Također, Ljubušaci i njihovi gosti imat ćete priliku besplatno ovjekovječiti svoje uspomene s Adventa koje će foto objektivom zabilježiti Foto studio Fokus.

Osim Pinjuh, program ljubuškog Adventa najavili su Srećko Mandić, ispred Gradske uprave, direktor JP Parkovi Ljubuški Nikica Vučić te profesor tjelesne kulture Zvonko Herceg, ujedno i predsjednik Društva pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Ljubuški.

Direktor Parkova Nikica Vučić naglasio je kako je ove godine zbog vremenskih prilika ukrašavanje grada započelo ranije te dodao kako smatra da je Ljubuški jedan od najljepše okićenih gradova u BiH, ako ne i najljepše okićen.

Također, kao novost je izdvojio 3d Medu, nove saonice i 3d stolicu u parku kod Babovca, ali i podsjetio da će za građane i posjetitelje svih uzrasta biti dostupna besplatna vožnja vlakićem.

Veliku pažnju prošle godine privukla je Adventska noćna utrka u dužini od pet kilometara, a profesor Zvonko Herceg je istaknuo kako će se i ove godine potruditi organizirati utrku koja će okupiti ne samo Ljubušake, nego i posjetitelje iz ostalih gradova.

Predstavnik Gradske uprave Srećko Mandić iskoristio je ovu priliku da pozove sve sugrađane i sugrađanke, ali i građane iz ostalih općina i gradova da posjete Advent u Ljubuškom u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe.

Cjelokupni kalendar manifestacije može se pogledati na službenoj stranici Turističke zajednice Grada Ljubuškog.

Adventski program počinje sutra u subotu, 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće na Trgu dr. Franje Tuđmana u 18 sati, a trajat  će do 3. siječnja 2024. godine.

Besplatna vožnja vlakićem u Ljubuškom

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Jel ovo onaj jado sto stalno lupa gluposti kako je iz ljubuskog pa pozdravlja siroki..a u biti je iz sirokog samo ljubomoran😆

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.