Pogledajte što je poznati bh. putopisac zabilježio u Međugorju

Najpopularniji bosanskohercegovački avanturist i putopisac Robert Dacešin osim što gotovo svakodnevno donosi priče sa svojih putovanja svijetom, često posjeti i zanimljiva mjesta u našoj zemlji.

Put ga je odveo i do Međugorja, mjesta za koje mnogi katolici vjeruju da se tu prije 41 godinu grupi djece ukazala Djevica Marija.

Međugorje je jedno od najposjećenijih hodočasničkih mjesta u svijetu, a godišnje kroz ovo mjesto prođe preko milijun ljudi.

Robert je video o Međugorju započeo pričom o prvom ukazanju. Ispričao je kako je šestero djece na mjestu Podbrdo vidjelo mladu ženu s djetetom u naručju. Djeca su se prepala i pobjegla te su o tom događaju izvijestili svoje roditelje, koji su ih uvjeravali da o tome ne pričaju.

Ali oni ipak odlučuju da narednih dana, 25. lipnja ponovno vrate na isto mjesto u nadi da će je ponovno vidjeti. Po njihovom predanju Gospa im se tada ponovno ukazala, samo ovaj put bez djeteta u rukama. Bila je neopisivo lijepa, radosna i nasmijana, te im je ponovno rukom davala znak da joj se približe. Djeca su se ovoga puta ohrabrila i krenula da se penju do nje. Ljudi koji su bili tu daj dan i koji su vidjeli djeci kako se penju, rekli su da su išli tako brzo, da je bilo skoro nemoguće tom brzinom se penjati zbog svog ovog kamenja koje se ovdje nalazi. Kažu da je taj trenutak kada su je vidjeli bio nestvaran, a da je ljepota Gospe bila neopisiva, ispričao je Robert u svom videu.

Navodno se Gospa od tada do dana današnjeg redovito ukazuje u Međugorju.

Međutim, Vatikan koji je službeno potvrdio ukazanja Gospe u Lourdesu i Fatimi, ne priznaje Gospino ukazanje u Međugorju. Osim toga, katolicima se zabranjuje čak i razgovor s vidiocima.

Kao dijete su me vodili u Međugorje zbog zdravstvenih problema. Sjećam se da sam imao neko čudno strujanje kroz tijelo i da mi se plakalo, baš kao i sada dok gledam ovaj video. Osjetim se ganuto i plače mi se istovremeno. Iako sam Musliman, volim i poštujem to mjesto, napisao je jedan gledatelj ispod videa koji ima gotovo 25.000 pregleda.

Neupitno je da se Međugorje iz jednog sela s par kuća razvilo u poznatu turističku destinaciju koju posjeti preko, kako ste i sami rekli, milijun ljudi, većinom vjernika, a i onih radoznalih! Ali neupitno je i da se u Međugorju nekako posebno lijepo osjećam. Jedino što mi smeta je previše odnosno stotine trgovina koje se bave prodajom kojekakvih suvenira upitne kvalitete za astronomsku cijenu, još jedan je od komentara ispod videa.

Jedno je slušati o Međugorju, a sasvim drugo vidjeti ga ovako izbliza. Hvala na detaljnom i nepristranom opisu, poručio je treći.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.