Pogledajte što je Hyundai poklonio najmlađim pacijentima – Jabuka.tv

Pogledajte što je Hyundai poklonio najmlađim pacijentima

Hyundai je odlučio darivati jednu doista posebnu stvar.

Radi se o modelu 45EV koji je bio dizajnerska baza za stvaranje dječjeg automobila.

Zovu ga najmanjim električnim automobilom, ali je puno važnije da će razveseliti najmlađe pacijente dječje bolnice u Barceloni.

Ovo je sve samo ne običan dječji autić. Uzimajući u obzir to u kakvo će okruženje doći i s kojim se teškoćama nose oni koji će ga koristiti, Hyundai je odlučio ovu igračku opremiti brojnim naprednim sustavima. Svi imaju samo jedan cilj, a to je pomoći djetetu.

Prva i najvažnija tehnologija je EAVC (Emotion Adaptive Vehicle Control), sustav koji prepoznaje raspoloženje djeteta i ovisno o njemu prilagođava ostale sustave u autu. Kombinirajući očitanje raspoloženja lica, otkucaje srca i broj udisaja s performansama vozila sustav nastoji pomoći djetetu odgovarajućom rasvjetom, glazbom, mirisom, pa i mjehurićima sapunice.

Nadamo se da će ova tehnologija s mini automobilom pružiti zabavu i sigurno mobilno iskustvo mladim pacijentima i tako im pomoći u poboljšanju zdravstvenog stanja, rekao je Jinmo Lee, stariji razvojni inženjer u Hyundaiju.

U bolnici su s velikim uzbuđenjem dočekali ovakav poklon. Podjednako mu se vesele djeca i osoblje.

Bolnica je jako sretna što ovakvu tehnologiju možemo učiniti dostupnom djeci. To će dramatično promijeniti način na koji se pacijenti suočavaju s terapijom, rekao je ravnatelj bolnice Joan Sanchez de Toledo.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.