Pogledajte snimke iz zraka izgradnje brze cesta u središnjoj Bosni

Jedna od veoma važnih prometnica čija je izgradnja u tijeku je brza cesta Lašva – Nević Polje kroz središnju Bosnu.

Ugovor o izgradnji brze ceste Lašva – Nević Polje (Lot 5) potpisan je 26. travnja 2022. godine. Izvođač radova je tvrtka Hering d.d. Široki Brijeg.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 74,9 milijuna KM s uračunatim PDV-om. Rok završetka izgradnje je 20 mjeseci.

Izgradnja dijela brze ceste Lašva-Nević Polje, Lot 5 – petlja Vitez izlaz iz poslovne zone – petlja Nević Polje će se financirati namjenskim sredstvima iz proračuna Vlade FBiH.

Na YouTubeu je objavljena snimka dronom izgradnje brze cesta Lašva – Nević Polje.

Dužina sekcije ovog lota je 4,8 km, a na ovoj sekciji gradit će se četiri mosta i jedan vijadukt. Početak sekcije Lota 5 se nalazi poslije petlje Vitez – izlaz iz poslovne zone, koja će biti izgrađena u sklopu gradnje Lota 4 (Poslovna zona Vitez). Na kraju sekcije Lota 5 predviđena je izgradnja petlje Nević Polje tipa denivelirani kružni tok. Na mjestu petlje, brza cesta se pristupnim rampama priključuje na magistalnu cestu M-16.4 Nević Polje – Bugojno. Lot 5 je riješen kao cesta s karakteristikama brze ceste s dvije prometne trake (vozna i preticajna) za svaki smjer kretanja.

U sklopu izgradnje ove dionice brze ceste je predviđena i regulacija rijeke Lašve na mjestima gdje je u koliziji s trupom ceste.

U proteklom izvještajnom razdoblju vršene su sljedeće aktivnosti duž cijele trase:

Objekti: Vijadukt Mali Mošunj 1, Most Mali Mošunj 2, Potputnjak Mali Mošunj, Most Stara Bila 1, Most Stara Bila 2, Most Stara Bila 3, Most Nova Bila, Most Pečuhe i Potporna konstrukcija Nević Polje.

Evo kad kreće izgradnja brze ceste Mostar – Široki Brijeg – granica RH

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.