Pogledajte Ramljakovu prezentaciju koja je otkrila sve dubioze u Agrokoru

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak u četvrtak je prezentirao revizorska izvješća najvećih Agrokorovih kompanija.

Najznačajniji utjecaj na rezultat kompanija u 2016. godini su imale rezervacije od 50 posto na međusobnim potraživanjima unutar koncerna, što je većinu njih otjeralo u ogromne gubitke, piše Tportal.hr.

Ledo je prošlu godinu zaključio s gubitkom od 270 milijuna kuna, Jamnica je izgubila 317 milijuna kuna, Vupik 51 milijun kuna, Belje 45 milijuna kuna, PIK Vinkovci 233 milijuna kuna, Zvijezda 146 milijuna kuna i PIK Vrbovec osam milijuna kuna.

Najveći gubitnik očekivano je Konzum, koji je 2016. zaključio s minusom od 1,85 milijardi kuna, dok je Tisak izgubio 388 milijuna kuna.  Konzum je za 2015. objavio dobit od 235 milijuna kuna, no zapravo je bio u gubitku od 1,4 milijarde kuna.

“Ne vidim kako je moglo doći do promjena poslovnih politika o kojima je govorio Todorić. Da je do njih i došlo, vi ne možete mijenjati računovodstvene standarde. Vrijednosti koje se ispravljaju, ispravljaju se na tržišne vrijednosti, to je nepotrebno komentirati.

Kad radite ovakvu reviziju, svatko od nas procjenjuje vrijednosti i nikad se nećemo složiti koliko što vrijedi, zato nam računovodstveni standardi daju neki okvir. Ako izađete iz tih okvira, to nema veze s realnom vrijednošću. Deset milijardi kuna ispravka je ključna brojka, ja danas ne želim govoriti o tome gdje je došlo do zakonskih ili nezakonskih prepravki.

O tome ćemo govoriti u ponedjeljak”, odgovorio je Ramljak na pitanje jesu li u reviziji pronađeni nezakoniti elementi.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.