Pogledajte prvi singl i spot nove glazbene zvijezde: Vinko snimio spot za kultnu pjesmu koja je mnogima izmamila suze – Jabuka.tv

Pogledajte prvi singl i spot nove glazbene zvijezde: Vinko snimio spot za kultnu pjesmu koja je mnogima izmamila suze

Nastavlja se iznimna glazbena priča Vinka Ćemeraša, mladog i talentiranog glazbenika koji je sudjelovanjem, a zatim i pobjedom u trećoj sezoni showa The Voice Hrvatska osvojio srca i pažnju šire javnosti.

Njegova izvedba pjesme “Pelin i med” cijenjenog Dine Dvornika u samom finalu showa mnoge je emotivno dotakla, uključujući i njegov mentorski tim, koji nije mogao suspregnuti suze.

Za mene je ovo pjesma stoljeća u Hrvatskoj, iskreno će reći samozatajni Vinko Ćemeraš, stoga ne čudi da upravo “Pelin i med” predstavlja kao svoj prvi studijski singl, zajedno s pratećim videospotom.

Cijenjeni hrvatski producent i tekstopisac Srđan Sekulović Skansi, ujedno i autor originalne verzije pjesme “Pelin i med”, bio je dio Vinkovog mentorskog tima te i sam priznaje kako ga je Vinkova interpretacija ovog glazbenog dragulja snažno dotakla već na probama pred finale:

Čim sam prvi put na probi čuo izvedbu pjesme, rekao sam mu “Stari, što se mene tiče, deri!”.

U svega nekoliko dana u studiju su se okupili Dominik Žagmešter (klavir), Gina Viktorija Damjanović (prateći vokal), Marko Lazarić (bubnjevi), Nikša Bratoš (gitara), Miroslav Lesić (gitara), Fedor Boić (hammond orgulje) i Alen Svetopetrić (bas), koji su ovoj izvedbi dali svoj izniman doprinos, a u procesu snimanja sudjelovao je i Antonino Šimić (Greenwood Studio).

Zanimljivo je i kako je upravo Alen Svetopetrić bas dionicu odsvirao i na originalnoj snimci “Pelin i med”, što otkriva Skansi te nadodaje:

Bio je užitak kreirati ovu novu snimku! U studio su došli svi muzičari frendovi, vidi se da su i oni uživali raditi i sudjelovati u svemu tome.

Čitavu priču pratila je i video-kamera, koja je zabilježila kreativni proces studijskog snimanja pjesme, stoga je u režiji Marka Horvata (Nexus Production) objavljen i prateći videospot, dostupan na službenom YouTube VEVO kanalu Vinka Ćemeraša.

(www.jabuka.tv | Foto: Mako Horvat)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.