Pogledajte plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Ljudi u Njemačkoj s visokim obrazovanjem općenito zarađuju više u kasnijem profesionalnom životu, potvrđuju statistički podaci.

Stalno zaposleni sa završenim stručnim obrazovanjem u travnju prošle godine u prosjeku su zaradili 3.521 euro bruto, pokazalo je u utorak usporedno izvješće njemačkog Ureda za statistiku, javlja dpa.

Bez stručne diplome prosječna plaća iznosila je 2.817 eura, odnosno 700 eura manje od one sa završenom stručnom spremom.

Plaća zaposlenika s položenim magistarskim ispitom u prosjeku je iznosila 4.826 eura i bila je viša od plaće zaposlenika sa završenim osnovnim studijem (4.551 euro), prenosi Fenix-magazin.

Racija u Njemačkoj, ponovno otkriveni bh. radnici koji su radili ‘na crno’

Akademski građani sa završenim magistarskim studijem zarađivali su u prosjeku 6.188 eura mjesečno. Na samom vrhu, s prosjekom od 8.687 eura, našli su se doktori znanosti ili profesori. Svi iznosi odnose se samo na plaću bez dodatnih primanja iz radnog odnosa.

Državni zavod za statistiku izradio je i interaktivni model usporedbe plaća, koji može uzeti u obzir i druge faktore poput radnog staža u tvrtki, regiji ili vrsti djelatnosti.

Postoji i veliki jaz u primanjima između pojedinih zanimanja. Tako s prosječnih 3.559 eura njegovateljice starijih osoba zarađuju dvostruko više od frizerki (1.778 eura). Najviše plaće – 8.739 eura – imaju piloti.

Njemačka traži radnike

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Sve vise razmisljam i ja da odem i ja tamo sa ženom i djecom.Ovdje je fino meni ali jednostavno sa placom krpim kraj sa krajem.

  • Nase gazde ne znaju podici 100 KM placu.
    To im dica potrose na travu, a bolje bi bilo da radniku daju, bio bi zadovoljniji i mozda koji ostane …
    Ispod 1500 placa je NISTA

  • Njegovateljice sa prosječnom platom od 3500 evra bruto ??? Pitam se kako to da i nogama i rukama traže radnike za taj sektor usluge kad je tolika prosječna plata. Pametnom svega toga dosta a koje bez pameti nek iđe u njemačku. Nisam uhljeb za one koji će to spomenuti i kojima je jedino krivo što oni nisu uhljebi.

    • Majstore plate jedu takve, ja sam njegovatelj u Njemackoj, stvar je u tome sto niko ne trci da bude njegovatelj i ne zeli da pere guzicu starom covjeku

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.