Pogledajte nevjerojatnu VAR snimku skandalozne odluke u kojoj je Liverpool oštećen

PGMOL, udruga engleskih sudaca, objavila je snimku razgovora u VAR sobi tijekom poništenog pogotka Luisa Diaza u utakmici u kojoj je Liverpool u subotu izgubio 2:1 od Tottenhama.

Puno kontroverzi izazvalo je suđenje Simona Hoopera i njegovih pomoćnika te VAR sobe, a najviše se priča o poništenom golu Liverpoola. Diaz je u 34. minuti zabio za vodstvo Liverpoola 1:0, no pomoćni sudac označio je zaleđe.

Ta je odluka potvrđena nakon vrlo kratke VAR provjere, a u VAR sobi zaključili su da uopće nema potrebe crtati linije kako bi se vidjelo radi li se o zaleđu. Ipak, već golim okom moglo se vidjeti da je zaleđe u najmanju ruku upitno, a onda su i brojne TV kuće povukle svoje linije i pokazale da zaleđa nema, prenosi Index.hr.

Nakon utakmice sudačka organizacija priznala je pogrešku i poručila da je Diazov gol trebao biti priznat. Potom su izdali priopćenje kojim tvrde da je VAR sudac Darren England mislio kako je gol isprva priznat. Nakon kratke provjere uvjerio se da zaleđa nema te je samo javio sucu Hooperu da je “provjera gotova” i da nema ništa sporno.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.