Pogledajte najduži trailer u povijesti filma

Jedan od najdužih filmova ikad snimljenih imao je trailer koji je trajao više od sedam sati, a popratni teaser trailer trajao je više od sat vremena.

Film se zvao Ambiancé i trebao je biti objavljen 31. prosinca 2020., a točno nakon toga trajao bi nevjerojatnih 30 dana, odnosno 720 sati, što je vjerojatno razlog zašto je samo trailer trajao sedam sati i 20 minuta.

Ne brinite, isječak u nastavku nije toliko dugačak, no trebao bi vam dati ideju o čemu je riječ.

Eksperimentalni film

Film je zamisao švedskog eksperimentalnog redatelja Andersa Weberga, a navodno ga je napravio kao svojevrsnu reakciju na jednokratnu prirodu današnje kinematografije, gdje se filmovi iz prošlih vremena samo prepravljaju i ponovo izbacuju.

Webergu je trebalo dosta vremena da snimi ovaj film, što i ne čudi s obzirom na to da traje 30 dana. Trailer je objavljen još 2016. godine, a izlazak je zakazan za 2020. godinu. No, to se na kraju nije dogodilo.

Film je trebao biti uništen nakon projekcije

Ideja redatelja bila je da se film emitira od 31. prosinca 2020. punih 30 dana, a zatim bi odmah nakon toga bio uništen. Upravo tada krenula je pandemija, no unatoč tome, redatelj je 3. siječnja 2021. objavio na Twitter profilu da je film završen.

Njegova web stranica također navodi film među njegovim opusom, tako da je možda na kraju ipak dovršen. Weberg je čak imao ideju da objavi trailer dug 72 sata, ali ni to se nikada nije dogodilo.

Što se događa u filmu?

Ukratko, vrlo malo. Film je snimljen na plaži u Švedskoj i prikazuje dvoje ljudi koji se pojavljuju odjeveni poput svećenika i zatim se kreću po plaži. U jednom trenutku se poljube, ali morali biste gledati gotovo punih sedam sati da saznate o kakvom je poljupcu riječ.

Zanimljivo je da se još uvijek ne zna što se zapravo dogodilo s projektom koji nikada nije prikazan kako je zamišljeno. Možda je izbrisan ili će ipak biti prikazan, a zatim uništen i tako postati “najdužim filmom koji ne postoji”, kako je prvotno zamislio redatelj.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.