Pogledajte na koji način je opljačkano 600.000 KM

Ništa nije ukazivalo na to da će se lagana vožnja autoputem prema Gradišci, i dalje prema Zagrebu, u centralu UniCredit banke, pretvoriti u filmsku pljačku, prenose Nezavisne.com

Kamera iz blindiranog vozila “Sector Security”, pričvršćena na šajbu, prikazuje da je vožnja tekla bez problema.

U jednom trenutku, vozilo sa preko 600.000 maraka se zaustavlja a ispred njega stiže “Audi” sa pljačkašima čija se vrata otvaraju dok je još u pokretu. Izlaze ih petorica, svi su naoružani i maskirani. Četvorica idu prema blindiranom vozilu, peti ostaje kod “audija”. Zadnja kamera snima vozilo u pratnji i razbijanje stakla na suvozačevim vratima kundakom puške. Dvojicu radnika “Sector Security”, pod prijetnjom oružjem, izvlače iz auta.

Sve su gledali vozač i suvozač iz blindiranog vozila. Čini se da nisu imali vremena ni da shvate šta se dešava kad je počela pucnjava. Šajba puca, oni zaliježu pokušavajući da izvuku živu glavu, prenosi Večernji list. U tom trenutku jedan od njih je i ranjen. Pljačkaši ulaze i izvode ih napolje. Ovi iz vozila u pratnji leže na autoputu, na njih paze naoružani razbojnici. Jedan ili dvojica, na snimku se ne vidi jasno, uzimaju novac nakon čega lopovi utrčavaju u “Audi” i bježe.

Dok je trajala pljačka, nijedno vozilo nije prošlo autoputem u smjeru prema Gradišci.

“Audi” kojim su pobjegli pljačkaši pronađen je nakon dva dana, sakriven u šumarku, nedaleko od mjesta Cerovljani, gdje se pljačka i dogodila. Navodno, lopovi ga nisu zapalili strahujući da će ih odati dim od paljevine.

Upućeni kažu da im je to, ipak, bila greška jer su ključni DNK tragovi pronađeni upravo u “Audiju”.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.