Pogledajte moderni Operativno komunikacijski centar MUP-a ŽZH

Obavještavamo javnost da su završeni radovi na izgradnji i opremanju novih prostorija Operativno komunikacijskog centra (OKC-a) MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, te je  isti od danas u funkciji.

Novoizgrađeni OKC MUP-a opremljen je modernom informatičkom opremom koja uključuje digitalni radio sustav s GPS navigacijom za praćenje policijskih vozila i policajaca pozornika.

U prvoj fazi digitalni radio sustav s GPS navigacijom pokrivat će samo područje općine Ljubuški, a u sljedećoj fazi proširit će se na cijelu Županiju.

To znači da će voditelji smjene OKC-a, kada ovaj sustav zaživi u cijelosti, moći u realnom vremenu imati uvid gdje se nalazi svako policijsko vozilo kao i svaki pozornik, na području cijele Županije, što će omogućiti efikasnije rukovođenje policijskim operacijama a ujedno će i onemogućiti policijskim službenicima izbjegavanje dužnosti odnosno udaljavanja s lokacija navedenih u radnim nalozima.

Također, voditelji smjene OKC-a nadzirat će sustav tehničke zaštite i video nadzora zgrade Ministarstva, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

okc_mup_zzh_1

okc_mup_zzh_2

okc_mup_zzh_3

okc_mup_zzh_4

(www.jabuka.tv)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.