Pogledajte koji su Hrvati izvan RH dobili financijsku potporu za posebne projekte i potrebe

Zvonko Milas
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2020. godinu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na 1. Javni poziv zaprimio je 585 prijava u kategorijama: neprofitne organizacije, fizičke osobe te ugroženi pojedinci, navodi se u priopćenju.

Pogledajte odluku o financijskoj potpori

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Ovi uhljebi iz ureda za Hrvate izvan domovine samo zjače i hodaju po svitu, a ne rade na tome da što više mladih Hrvata dobije državljanstvo.
    Jako puno mladi Hrvata školovanih I financijski neovisni mogu raditi puno više na promociji od njih samih.(Možda se toga i boje)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.