Pogledajte kakve posljedice koronavirus ostavlja na plućima – Jabuka.tv

Pogledajte kakve posljedice koronavirus ostavlja na plućima

Koronavirus je za velik broj ljudi još uvijek prilično “apstraktna” bolest.

Nema neke jasne simptome ili vidljive promjene na čovjeku koje bi odmah ukazivale na zarazu koronavirusom. No “nevidljivi neprijatelj” ipak ostavlja jasan trag na onima koje zarazi.

Liječnici iz Washingtona napravili su video digitalne snimke CT-a koja pokazuju kakve točno posljedice zaraza koronavirusom ostavlja na ljudima.

Snimka pokazuje razmjere oštećenja u njegovim plućima. Ne samo da šteta nije ograničena samo na dio pluća već su zahvaćena oba plućna krila.

Inače zdrav 59-godišnjak koji ima visok krvni tlak liječniku se javio zbog vrućice, kašlja i otežanog disanja. Međutim, simptomi su se ubrzo pogoršali i brzo je završio na respiratoru.

Pacijenti dobivaju dvostruke udarce. Prvo jer obole od virusne infekcije, a onda jer se u plućima stvara upalni proces oko infekcije. Upravo je kombinacija infekcije i upale ta koja dovodi do kašlja i otežanog disanja, pojašnjava dr. Keith Mortman s Medicinskog fakulteta Sveučilišta George Washington.

Iako se inicijalno smatralo da koronavirus napada prvenstveno starije osobe, sve je više slučajeva u kojima su oboljele mlađe osobe, pa čak i djeca, i to s ozbiljnim simptomima, prenosi Zimo.hr.

Upravo zbog toga dr. Mortman upozorava kako je potrebno provoditi redovitu higijenu, prati ruke i ostati kod kuće kako bi se smanjilo širenje koronavirusa.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Bravo, a tko su ovi doktori, pa mogu i ja napravit ovaj 3D video. Sto ne prenesete sto dr Sladoljev i ostali doktori govore za ovaj virus, gdje je podatak o umrlima od gripe za proslu godinu, gdje je podatak od upala pluca za proslu godinu, a i za pocetak ove, gdje je u nasem domu zdravlja ludnica bila, jedva se skolska nastava odrzavala koliki je broj ucenika bio. Ovo jeste virus jeli ubacen vjer jest, dok se u igru ukljucuje Who i ostale profiterske organizacije, al da je opasniji kako ga vi tretirate od tumora idr koji nas jedan po jedan jede svakodnevno nije. I malo doprinesite pesimizmu vi novinari, barem vi domaci, vidite li da je narod pukao, on vozi sam se u autu i stavio masku, halo pa nidje veze ?!? Ali vi non stop prenosite takve podatke koje uzrujavaju vecinu, malo objektivnog prenosenja, a ne da je u Njemackoj umro 85injak s Koronom.lp

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.