Pogledajte kako su Neumljani odali počast žrtvi Vukovara

Ne odustajemo od traženja pravde i istine, ne odustajemo od svjetla, ne odustajemo. Što je 28 godina traženja, kažu Neumljani.

Ne odustajemo, jer u tom traženju, tražimo i sebe, svoje korijenje, svoju prošlost, svjetlo koje je iznijelo Grad, svjetlo koje će iznijeti i nas.

Ne odustajemo, jer se još čuju svi vapaji i krici, i trebaju se čuti, jer naša djeca trebaju znati. Ne odustajemo, večerašnja je poruka Neumljana koji su se četvrtu godinu odazvali obilježavanju sjećanja na Grad.

Neumljani su u koloni sjećanja nosili svijeće u čast vukovarskih žrtava

Obilježavanje 28. obljetnice sjećanja na žrtve Vukovara započelo je uz svečano misno slavlje za sve stradale heroje – hrvatske branitelje u župnoj crkvi Gospe od Zdravlja.

Nakon zajedničke molitve i blagoslova svijeća, u koloni sjećanja mnoštvo mještana se uputilo iz crkve Vukovarskom ulicom do Spomen obilježja-Križa.

Ujedinjeni u molitvi i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja, Neumljani su dostojanstveno i spokojno iskazali poštovanje i zahvalnost i poklonili se svim nedužnim žrtvama Grada Heroja koji su svoje živote dali za našu slobodu.

U nekoliko fotografija koje su pristigle na redakciju portala Jabuka.tv pogledajte kako su Neumljani odali počast žrtvama Vukovara.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.