Pogledajte kako se Klopp oprostio od Liverpoola

Jurgen Klopp, trener Liverpoola obožavan među navijačima, prije četiri mjeseca objavio je da na kraju sezone, nakon gotovo devet godina, napušta Redse.

Klopp je za to vrijeme osvojio po jedan engleski, europski i svjetski klupski naslov, FA kup i dva Liga kupa. Od sekundarnih trofeja uzeo je engleski i europski Superkup. Liverpool je pod njim igrao još dva finala Lige prvaka i jedno Europa lige.

Klopp se od Liverpoola oprostio dirljivim videom.

Početni mu je kadar kako Klopp istrčava iz znamenitog tunela Anfielda na travnjak, a tamo ga pljeskom dočekaju gledatelji na tribini. No, to nisu navijači, nego svi zaposlenici kluba, kojima Klopp od prvog dana u Liverpoolu pridaje ogromnu važnost. Zatim se Klopp popne među njih, a na stepenicama su svi trofeji koje je Liverpool osvojio pod njim.

Podsjetimo, prije četiri mjeseca Klopp je odlazak također objavio videom. Na početku ga glas pita: Jürgene, danas smo ovdje jer imaš nešto važno priopćiti našim navijačima. Hoćeš li im reći što je to?

Da… Moram. Uh… Na kraju sezone napuštam klub… Razumijem da je to šok za mnoge, kada to budu čuli prvi put… Ali mogu objasniti ili barem to pokušati… Volim apsolutno sve vezano uz ovaj klub. Volim ovaj grad. Volim navijače. Volim momčad. Volim stožer. Volim vas sve. To što sam unatoč svemu navedenom odlučio ovako, pokazuje da je to odluka koju sam morao donijeti.

Stvar je u tome što… Kako da to kažem? Ponestaje mi energije! Za sada sam dobro, ali znam da ovaj posao ne mogu raditi opet, i opet, i opet… Nakon tolikih godina zajedno, toliko toga što smo prošli, stekao sam toliku ljubav i poštovanje prema vama da je najmanje što sam vam dužan reći istina. I ovo je istina, rekao je tada Klopp.

(www.jabuka.tv | Foto: Liverpool)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.