Pogledajte kako je feštao diktator Tito

Jugoslavenski diktator Josip Broz Tito je iz godine u godinu organizirao svečane proslave za svoje najbliže suradnike, obitelj, prijatelje, a pored toga je posjećivao i masovne javne događaje.

O tome ko su sve bili gosti, zabavljači, šta je bilo na meniju i kako se slavila Nova godina u Titovim krugovima, u posebnom razgovoru za VICE su govorili Ana Panić i Radovan Cukić iz Muzeja istorije Jugoslavije:

”Društvo mu je na prvom mjestu bila supruga Jovanka, kao i najbliži politički suradnici. Mjesto proslave je značilo i da je najčešće bio okružen političkim rukovodstvom republike u kojoj se zatekao. Nekada su tu bili i neki od osobnih prijatelja, poput Antuna Augustinčića, Miroslava Krleže, Vladimira Popovića ili doktora Bogdana Brecelja, a u posljednjim godinama i članovi obitelji, sinovi i unuci”, navode iz Muzeja povijesti Jugoslavije.

U glazbenom programu na ”Tito partyu” često su nastupili brojni glazbenici s područja tadašnje Jugoslavije, a među njima i Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Miro Ungar, Predrag Živković Tozovac, Zvonko Bogdan i drugi.

Kako je izgledao diktator na svojim zabavama, pogledajte u galeriji fotografija.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj: