Pogledajte kako je bilo na 30. Posuškoj večeri u Zagrebu – Jabuka.tv

Pogledajte kako je bilo na 30. Posuškoj večeri u Zagrebu

U Zagrebu u subotu 10. studenog održana je 30. jubilarna Posuška večer u Zagrebu u organizaciji Zavičajnog društva Posušje u Zagrebu.

Ovogodišnja večer imala je iznimno bogat program kako bi se na pravi način proslavila ova uistinu posebna obljetnica, jer je vrlo malo zavičajnih društava u Zagrebu koja kroz toliki broj godina uspijevaju održati kontinuitet održavanja ovakvih manifestacija, ističu organizatori.

Posuška večer započela je izvedbom hrvatske himne koju je otpjevala operna pjevačica Ivana Lučić, nakon čega je minutom šutnje odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Voditeljica programa 30. jubilarne Posuške večeri bila je Hercegovka s privremenom adresom u Zagrebu glumica Ornela Vištica koje je pozvala predsjednika Zavičajnog društva Posušje u Zagrebu Vladu Begića da se obrati uzvanicima.

U svom govoru Begić se osvrnuo na dugu povijest djelovanja Društva i istaknuo brojne događaje koje je društvo organiziralo ili pomoglo organizirati, pozdravio je ugledne goste večeri. Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović,  Marka Primorca kao i brojne druge visoke uzvanike koji su bili prisutni, među kojima je bio i veliki književnik, čiji su korijeni iz Posušja, Miro Gavran.

Na kraju svog govora zahvalio se svim dosadašnjim vodstvima društva na predanom radu i djelovanju na razvoju Društva i svima koji su na bilo koji način pomagali i neštedimice dali svoj prinos kako bi Zavičajno društvo danas bilo tu.

Svim prisutnim se obratio i načelnik općine Posušje Branko Bago koji se u svom govoru dotaknuo nekoliko tema poput netom završenih izbora u BiH, demografske situacije u općini i razvojnih projekata koje općina provodi s ciljem razvoja općine Posušje.

Zahvalio se i Zavičajnom društvu Posušje u Zagrebu na pozivu i pozvao na daljnje jačanje suradnje između Društva i općine na korist svih žitelja općine Posušje.

Zavičajno društvo Posušje u Zagrebu ovog puta se odlučilo uručiti posebno priznanje Ani Ramljak, supruzi pokojnog posuškog književnika Ivana Ićana Ramljaka, koja je darovala kompletnu privatnu obiteljsku knjižnicu posuškoj Gimnaziji.

Tijekom večeri prisutne je zabavljala klapa Kampanel, vidjeli smo solo nastup Katarine Kovač, nastupe posuških gangaša, održan je i tradicionalni turnir šijavici, čiji su pobjednici odvjetnik Vinko Knezović i profesor u mirovini, bivši predsjednik Društva, Zvonimir Marić.

Folklorna sekcija Zavičajnog društva hercegovačkih studenta u Zagrebu izvela je tradicionalni hercegovački ples linđo. 

Organizirana je i bogata tombola od koje će dio prihoda ići za Dječju bolnicu Zagreb u Klaićevoj ulici i studentima slabijeg imovinskog stanja, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.