Pogledajte kako će izgledati obnovljeni Stari grad u Ljubuškom

Stari grad Ljubuški čiji je neprepoznatljiviji simbol kula hercega Stjepana Kosače iznimno je skup projekt, a lokalne vlasti u obnovi te znamenitosti računaju na podršku EU fondova.

Kako su istaknuli, projekt se sastoji od plana konzervacije, restauracije, rekonstrukcije, budućih arheoloških istraživanja, tehničkog opisa i financijskog plana.

S obzirom na to da obnova tvrđave ima najznačajnije ambijentalne, simboličke i povijesne vrijednosti za ovaj kraj i prostor Hercegovine, projekt se planira ostvariti kroz EU fondove prekogranične suradnje, istaknuli su iz općine.

Preko projekta “Theme medieval” omogućena je asfaltna i putokazna infrastruktura te je i sama kula postala dostupnija javnosti, a iz ljubuške općine ističu kako su se prijavili i na nove natječaje čiji bi rezultati trebali biti poznati do kraja 2019. godine.

Do tada je, kako su naglasili, pripremljena 3D animacija tvrđave koja se može pogledati na službenim stranicama Općine Ljubuški.

(Fena)


10 komentara

  • Extra jos u blizini setnicu i kakav gradski restoran a da je udaljen bar 1 kilometar da covik more jest kad je lipo vrime i divit se

    2
    1
  • Dzamija, da, i?? Bila je i pravoslavna crkvica, cak i zidovska bogomolja nekad davno…Di je tebi u sirokom dzamija? Nisu turci bili luda nacija, znali su di se vazno vojno iiutaborit strateski utaborit, nisu u sirokom, ne brini..ah da, nije ga tad ni bilo..di su dzamije, crkve i spomenici tu se odvijao zivot, ko ti je kriv sto si do jucer bio selo (a i danas bome)…na prostoru BiH sve multi osim 5 opcina, onda moras znat koliko si kao naselje bio vazan i zanimljiv..zato radije se poklopi, ko ti je kriv kad ti povijest mjesta pocinje prije 50 godina

  • Eto ti reci sta je badava,nek si ti reko,ma jebo one tisuce turista sto prodju od kocuse do kravice. Bitno da je tu dzamija jer ti tako kazes pa je sve ostalo badava. Eto netreba vise radit nista,bas si nas sas prosvijetlio

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.