Pogledajte jaslice koje je izradila Širokobriježanka Ana Ćeškić

Božićne jaslice jedan su od prepoznatljivih simbola nadolazećega najradosnijega kršćanskog blagdana Božića. Raznim prizorima prikazuju Isusovo rođenje u betlehemskoj štalici, ali su tu uvijek neizostavne figure sveta tri kralja, domaćih životinja, slama, oslikano nebo sa zvijezdom repaticom.

Tako se i Ana Ćeškić iz Mokrog kod Širokog Brijega ove godine u toplini svoga doma odvažila na izradu jaslica. Na dužini od oko tri kvadratna metra prostiru se jaslice s prikazom štalice, grada, različitih kućica i figura.

U jaslice je uloženo dosta truda i vremena, a kako je u razgovoru za portal Jabuka.tv istaknula Ana, sve je prožeto i ljubavlju.

Želju za izradom jaslica Ana ima već odavno, no zbog raznih obveza nikada nije imala vremena posvetiti im se na odgovarajući način.

U izradu jaslica uloženo je mnogo vremena

Cijelu konstrukciju, koja je ujedno i najzahtjevnija, počela sam izrađivati od stiropora. To mi je oduzelo dosta vremena jer je zahtijevalo preciznost, ističe Ana za portal Jabuka.tv, dodajući kako je figure koje su joj nedostajale, uz pomoć prijateljice, našla u Splitu.

Dosta toga bi se i ove godine moglo dodati, no malo je vremena ostalo do Božića, valja se baciti i na pripremu kolača, govori Ana uz smijeh dodajući kako ideja za sljedeću godinu sigurno neće nedostajati.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.