Pogledajte akciju: Ovako su sakrili 65 milijuna eura kokaina

U utorak su službenici carine zaplijenili 500 kilograma kokaina u luci Ploče.

Službenici su proveli akciju na području doline Neretve gdje su pronašli gotovo 585 kilograma kokaina. Kriminalističko istraživanje nije završeno i nastavlja se u suradnji s drugim međunarodnim organizacijama, posebice s onima iz susjednih zemalja, rekli su iz policije.

Objavili su i video cijele policijske akcije:

Jutarnji javlja kako je vrijednost zaplijenjene droge oko 500 milijuna kuna, odnosno 65 milijuna eura.

Podsjetimo, i u ožujku je policija u Pločama zaplijenila kokain u kontejneru s bananama.

Slijedom zapljene kokaina, koja se dogodila 30. ožujka ove godine, to je rezultat intenziviranja mjera i radnji koje smo počeli poduzimati nakon što smo dovršili dva kriminalistička istraživanja u zadnjih par mjeseci. Nastavili smo istraživanje i u ovom slučaju i utvrdili da kokain nije bio namijenjen hrvatskom tržištu, već u susjednim zemljama, dodali su iz policije.

Kako su naveli, tijekom jednog pregleda su, uz pomoć pasa i drugih alata, službenici otkrili pošiljku.

Na pitanje tko je formalno primatelj pošiljke, iz policije su poručili da još ne mogu govoriti o detaljima istraživanja te da se nadaju da će o tome moći reći u idućih par dana. Ipak, istaknuli su kako je pošiljka trebala ići u jednu zemlju “u hrvatskom okružju”.

Ilegalni prijevoz droge, kao što je kokain, najlakše je distribuirati putem kontejnerskog prometa. Vi u većim lukama u Europi imate puno veće zapljene, nije luka Ploče izolirani slučaj. Mi smo se u zadnje vrijeme posvetili tome, usmjerili smo se da se ta distribucija droge preko Ploča smanji, ali to se događa u svim teretnim lukama u Europi, pa i u svijetu, istaknuli su.

Ploče: Pošiljku u kojoj je bilo 500 kg kokaina naručila tvrtka iz BiH

(www.jabuka.tv)


20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.