Poginuo isprobavajući motocikl koji je htio kupiti

Muškarac (33) iz Jelenja koji je prekjučer ozlijeđen u vožnji motocikla koji je isprobavao ne bi li ga kupio umro je jučer u riječkoj bolnici, priopćila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Pokojnik je namjeravao motocikl kupiti od vlasnice koja mu ga je neposredno prije nesreće dala na pokusnu vožnju. Ozlijeđen je jučer na prometnome čvorištu Diračju u Rijeci kad je, ne zaustavivši se na crvenom svjetlu, udario u osobni automobil koji je naišao iz suprotnog smjera. Buknuo je požar koji je zahvatio motociklista, motocikl i osobni automobil pa je motociklist zbog ozljeda prevezen u bolnicu.

Policija je utvrdila da je motociklist vozio bez vozačke dozvole za tu vrstu vozila i bez zaštitne kacige. Osim toga, motocikl je bio odjavljen u lipnju ove godine i na njemu nije bilo registracijske pločice, za što je, pak, odgovoran vlasnik koji je takvo vozilo dao na upravljanje drugoj osobi.

Policija upozorava vlasnike vozila da provjere kome daju vozila te da ih ne daju osobama koje nisu osposobljene za upravljanje određenom vrstom vozila.

Vozače, tj. one koji namjeravaju upravljati nekim od motornih vozila upozorava da dobro procijene svoje sposobnosti kako vožnjom ne bi ugrozili sebe ni druge sudionike u prometu.

Policija podsjeća i da neregistrirana i odjavljena vozila te vozila bez valjanoga tehničkog pregleda ne smiju sudjelovati u prometu.

(Hina)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.