Podvala: Šef britanske diplomacije 18 minuta razgovarao s lažnim premijerom

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson razgovarao je o međunarodnim odnosima s osobom koja se lažno predstavila kao armenski premijer.

Johnson se našao na meti podvale te je izložen podsmijehu u javnosti, javlja agencija Reuters.

On je čak 18 minuta razgovarao telefonom o odnosima s Rusijom, iranskom nuklearnom sporazumu, Siriji te mnogim drugim stvarima ne znajući da se radi o ruskom komičaru koji je razgovor potom objavio na internetu.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da se radi o “djetinjastoj podvali“.

Ruski komičar tvrdio je da je novi armenski premijer Nikol Pashinyan te da uskoro ide na susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Nadam se da me neće otrovati Novichokom, rekao je Johnsonu aludirajući na bojni otrov kojim je otrovan bivši ruski špijun Sergei Skripal.

Johnson je rekao da “bi rado došao u Armeniju da se uvjeri kakva iskustva oni imaju sa Novichokom” te je govorio o sankcijama protiv ruskih bogataša koji žive u Velikoj Britaniji.

Ako baciš kamen na palaču Kensington, pogodit ćeš ruskoga oligarha. Neki su bliski Putinu, a neki nisu, rekao je Johnson.

To nije prvi gaf britanskoga šefa diplomacije. On je napisao kontroverznu pjesmu o turskom predsjedniku, na čemu ga je pohvalio sugovornik.

Britanski ministar shvatio je da se radi o prijevari i prekinuo je poziv, priopćeno je iz ministarstva.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.