Podignuta pripravnost policije u ŽZH

Povodom recentnih događaja u zemlji i svijetu (terorističkih napada u Rajlovcu i u Parizu, prijetnji novim terorističkim napadima, regionalne izbjegličke krize masovnih razmjera) ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras danas je u Širokom Brijegu održao sastanak sa rukovoditeljima ustrojbenih jedinica Uprave policije MUP-a.

Na sastanku je analizirana sigurnosna situacija u Županiji Zapadnohercegovačkoj u svjetlu navedenih događaja, te se raspravljalo o tome koje je mjere potrebno poduzeti da bismo uspješno zaštitili građane i njihovu imovinu.

Na sastanku je zaključeno da je sigurnosna situacija u Županiji Zapadnohercegovačkoj na zadovoljavajućoj razini, te građani nemaju razloga za strah i paniku.

U cilju održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta i u budućnosti donijeta je odluka o povišenoj pripravnosti policije.

Građani Županije Zapadnohercegovačke trebaju znati da mi svakodnevno surađujemo sa svim policijskima agencijama u zemlji i u regiji, kao i s Interpolom, Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, s brojnim međunarodnim partnerima, sa Županijskim tužiteljstvom, Općinskim sudovima i Županijskim Sudom, kao i s drugim institucijama vlasti s državne, entitetskih, županijskih/kantonalnih i općinskih razina, a sve u cilju što efikasnijeg obavljanja svoje temeljne zadaće – zaštite ljudi i njihove imovine.

Policijski službenici će i ubuduće danonoćno, savjesno i predano, obavljati sve svoje zadaće a građani nam mogu pomoći tako što će nam, pozivom na besplatni telefonski broj 122, javljati sve što eventualno zapaze ili saznaju o sumnjivim osobama ili pojavama.

Ponavljamo, nema mjesta panici.

MUP Županije Zapadnohercegovačke, u suradnji s domaćim i međunarodnim partnerima, je spreman suočiti se sa svim mogućim ugrozama sigurnosti, a odluku o povišenoj pripravnosti smo donijeli kako bismo pojačanim preventivnim radom mogućnost ugroza sveli na minimum.

Građanima još jednom poručujemo da ne trebaju osjećati strah i uznemirenost, a ako eventualno primjete sumnjive osobe ili pojave odmah nas trebaju obavijestiti pozivom na besplatni telefonski broj 122, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv)


27 komentara

 • prepoznajete li lokaciju gdje parkiran ovaj policijski kombi
  ako dolazite iz pravca vrtića imate izvrstan pregled vozila koja dolaze sa pecare , jer ih kombi zaklanja
  ovakve gluposti se češće dešavaju
  ista stvar i sa vozilima ispred trafike

 • Oni njima i upravljaju jadan onaj koga pojedinci stite,bolje ce svaki branitelj imat petlje zastitit nekoga .bolje da gradani stite kao u Svicarskoj a na neke se covjek nemoze pouzdat da zastiti i jednu obitelj.

 • Sta moramo ici dalje od svog PRAGA samo dodite i vidite ili popricajte malo sa EXradnicima koji su radili u firmiWELTPLAST u Posusju.To je pravi MOBING za one koji to ne razumiju DIKTATURA .U toj firmi ne smijes reci da si bolestan i ako jesi odgovor obdmah znas IDI .Znam radnike koji su nazalost u toj firmi postali invalidi i sta su dobilinOTKAZ.Jeli buducnost u toj firmi?Taj gazda ako ga tako mogu nazvat je za mene jedan veliki DIKTATOR KAO I NJEGOV SIN,jer tako se ne postupa prema svojim radnicima.Za mene su to teroristi nad radnicima.Dalje u radnom UGOVORU stoji koliko dana imaju odmora u godini to mozes zaboravit djecji nadoplatak MOZES ZABORAVIT i kakva je to firma neka se srami a sef.te firme je iz mjesta sta drugo da ocekujemo od ISS i ostalih?Gdje je kontrola firmih u kojoj rade nasi jadni ljudi.i onda se putamo zasto idu vani sa cijelom obitelji?Neka se srami sef od WELZPLAST

 • E golemo, oni i pripravnost kao ISIL i Vatikan. 😀 De ih prvo malo na dijetu pošaljite, pa da pinjuić ne gonja jadnog mirkeca sa skupa što govori istinu. Svaki policajac ima viška kg-a…. i oni će kao “nešto” poduzeti hahaha… Ovo zvuči kao neki vic majke mi.

 • kakva pripravnost…dovezli kamione ispred zgrade….boksit..unija soldo…tako da se ispred zgrade ništa nevidi……bože… tko njima rukovodi….

 • oni su u pripravnosti samo slikat i kaznjavat jadne ljude koji voze 71 kmh
  oni malo dubljih dzepova svakako srede bilo kakvu kaznu a guzonje primaju mito za to
  nisu u stanju uhvatit sitne tee neke lopove koji oko crkve na Brigu harace i kradu cd – ove i radkape
  a ne da su u stanju neke opasnije pripravnosti
  jad-tuga-zalost ti je to moj posteni narode

 • Nije policija ( ne svini sposobna ni postena cast izuzecima ) ni jednu obitelj zastitit od nasilja a ne od terorista i svih koji su zli ,jer teroristi su zlo koji nemaju niti pripadaju ni vjeri ni naciji ,vjernik nikad ne pravi zlo !

 • Cast izuzecima ali ima policajac koji u kuci radi takve grozote,nije ga briga sto je bratovoj dici skinuo krov pa kisnu pri svakoj kisi,i od takvih ocekivat da te brani-zivi samo za sebe i nema milosti,ako ce me tan braniti bolje umrijeti

 • NAŠA POLICIJA zna samo srati i napisat kaznu,taman da im dadnes kalašnjikov u ruke prepali bi se najobičnijeg djeteta ili starca a što se tiče terorizma spremite vi dobro vojsku a ne policiju!

 • Za, “SS Sturmführer”, utvrdite neke osobe pa pišite komentare, čini mi se ovdje koji komentare pišu najviše ne pismeni i glupi i ćoravi !!

 • Policija bjezala ko zecevi pred hordom zla ,sramota onda se vidjelo koliko su hrabri i pozrtvovani .
  Komplet na obuku za samoobranui obranu .Samo mogu gledat nasilje kao film a nista u obranu napadnutog.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.