Podignuta optužnica protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića

20.462Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, nakon višemjesečne istrage koja je provedena u suradnji sa Državnom Agencijom za istrage i zaštitu SIPA i MUP-om RS, podigao je optužnicu protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića.

Optuženi se terete da su tijekom rata i oružanog sukoba između Armije RBiH i VRS, na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu zapovjednika i pripadnika snaga Armije RBiH, postupali protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija.

U optužnici se navodi da su optuženi, tijekom 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac, počinili ubojstvo tri zarobljenika srpske nacionalnosti. Optuženi se terete za kazneno djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Tužiteljstvo BiH će u istom kaznenom predmetu uputiti zahtjev Švicarskoj Konfederaciji, za izručenje osumnjičene Elfete Veseli, koja je osumnjičena da je tijekom 1992. godine počinila kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva – ubojstvo malodobnog dječaka srpske nacionalnosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: