Podignuta optužnica protiv 25-godišnjakinje zbog krijumčarenja cigareta kod Posušja – Jabuka.tv

Podignuta optužnica protiv 25-godišnjakinje zbog krijumčarenja cigareta kod Posušja

Optužena A. D. (1995.) tereti se da je vršila nezakonit promet oko 6.000 kutija cigareta, tržišne vrijednosti od više desetaka tisuća KM.

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv: A. D. (1995.) iz Bugojna, nastanjena u Sarajevu.

Optužena se tereti da je dana 22. listopada 2020. godine, od strane policijskih službenika Granične policije BiH, na području općine Posušje, otkrivena prilkom upravljanja putničkim motornim vozilom, u kojem je bila skrivena količina od oko 6.000 kutija, različitih vrsta i marki cigareta, bez odgovarajuće dokumentacije, koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreznim markicama Bosne i Hercegovine.

Navedena količina cigareta na ilegalnom duhnaskom tržištu, dostiže cijenu od više desetaka tisuća KM, a sukladno zakonu, cigarete kao trošarinska roba, moraju biti obilježene trošarinskim markicama Bosne i Hercegovine na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH.

Optužena se tereti da je počinila kazneno djelo “Neovlašten promet akciznih proizvoda” iz članka 210a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je upućena Sudu BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.

Posušje: Djevojka ”pala” s cigaretama vrijednim više od 20.000 KM

(www.jabuka.tv)