Počitelj – Zvirovići: Odabir graditelja najsporiji u povijesti suvremenih prometnica BiH

Most Počitelj

Javno poduzeće Autoceste FBiH trenutno procjenjuje tehničke ponude prijavljenih tvrtki na natječaj za gradnju dionice Počitelj – Zvirovići.

Proces odabira graditelja ovog dijela autoceste najsporiji je u povijesti gradnje suvremenih prometnica u BiH, piše Klix.ba.

Otvaranje ponuda prvo je bilo zakazano za 6. rujna, ali je na zahtjev ponuđača da im se omogući više vremena za pripremu ponuda, rok za dostavu ponuda prolongiran za 10. listopada, kada su ponude i otvorene, rečeno je iz Autocesta FBiH.

Važno je napomenuti da su, prema instrukcijama iz natječajne dokumentacije, ponude dostavljene u dvije kuverte: tehnička i financijska.

Iz Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine potvrđeno je da je trenutno u tijeku procjena evaluacija tehničkih ponuda.

Nakon što banka dadne suglasnost na Izvještaj o tehničkoj evaluaciji, bit će zakazano otvaranje financijskih ponuda onih ponuđača čije su tehničke ponude ocijenjene prihvatljivim, kažu iz Autocesta FBiH.

Banka na koju se referiraju je Europska Investicijska Banka koja je 2017. godine tražila da se postupak dodjele ugovora na izgradnji dionice Počitelj – Zvirovići ponovi. EIB je smatrao da je došlo do povrede postupka nabave uslijed objavljivanja povjerljivih informacija u pojedinim medijima.

Podsjetimo, priča o gradnji dionice Počitelj – Zvirovići je počela još u siječnju 2014. godine.

Dionica Počitelj-Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti su most Počitelj (945 m), petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna-Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Predviđeni rok izgradnje bio bi 30 mjeseci.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Dok se kroz Bosnu gradi mi ni koziji put nemamo!Zasto?Nema koza!?Nema ih tko cuvati.ode rvacki narod u tri materine!Nema ni u Bosni koza ali imaju ceste!?Kako?Lijepo!J.b. nas ercegovce!Ma nije tocno!To radi nasa rvacka domoljubna vlast!Dok balidzani i cete prave ceste nasi lopovi i komunjare kmece ponekad i uredno kradu!Hapaju svi i balijice i cetnicici ali s nasima nitko ne mEre,ni do koljena im nisu!Nas nase komunjare prodale i sad za nas vrijedi ona pusa dusa!NECE SE POCETI PRAVITI DOK SE BAKIRU NE DIGNE(tlak hahaha)i ne kaze MeRe!Do tada rvati moji imamo kotije pute i tko jos moze BJEZITE sto dalje!SPREMNI!

    2
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.