Počinje tiskanje glasačkih listića

Tiskanje glasačkih listića za Opće izbore u BiH, zakazane za 2. listopada ove godine, počinje u ponedjeljak, 8. kolovoza.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Arnautović će tim povodom dati izjavu za medije na adresi kompanije ”Unioninvestplastika”, koja je dobila posao tiskanja glasačkih listića.

Arnautović je kazao Feni da će SIP BiH u ponedjeljak, 8. kolovoza, imati sjednicu i nekoliko aktivnosti koje su u vezi s vremenskim planom i rokovima aktivnosti.

Prije svega ćemo donijeti odluku o kompenzacijskim listama, o ovjeri kompenzacijskih lista. Zatim, po prvi puta, krećemo s jednom dvodnevnom obukom, kojom ćemo educirati promatrače i osobe ovlaštene za podnošenje prigovora i žalbi iz političkih stranaka. To su oni koji su uposleni ili angažirani aktivisti političkih stranaka. Nudi im se SIP BiH da ih educira u tehničkom smislu, da se bolje pripreme za promatranje izbornog procesa i svakako za podnošenje prigovora i žalbi, naveo je Arnautović.

Najavio je da će SIP BiH u kolovozu imati još nekoliko aktivnosti u vezi s edukacijom izbornih povjerenstava i druge aktivnosti oko tiskanja glasačkih listića, otpreme i upućivanja glasačkih paketa za glasače izvan BiH, te će se pripremati za izbornu kampanju koja počinje početkom rujna.

Arnautović je pozvao sve sudionike izbornog procesa da se suzdrže od korištenja govora mržnje, da ni jednim svojim potezom, video-spotom, bilboardom, plakatom, radio-jinlgom, svojim govorima na skupovima itd. ne koriste jezik mržnje.

Naglašavam da će se SIP BiH, i u pogledu govora mržnje i u pogledu zloupotrebe javnih sredstava i resursa, strogo držati odredbi Izbornog zakona BiH, naveo je on.

(Fena)

4 komentara

  • Ma ova drzava je rasulo ,samo za bogatune i partijase HDZ-a ,za postena covjeka i njegovu djecu koji nnisu u partiji nije ,,sve se kupuje skola ,fakulteti …i ovdje i u RH , pogledajte samo sto se desilo u Hrvatskoj sa novinarom i kako je jadan zvao hitnu dok nije umro ,tuga …samo pogledajte nas dom zdravlja vecina ih je arogantno ,bezobraznog ponasanja sa zavrsenim fakultetom preko veze ,vecina ne svi ,vecina .,djwca od doktora doktori to samo u nas ima 😂.u bolnici nista bolje situacija …vecina tih dicnih doktora rade na sto mjesta i vecinu odradee nekvalitetno..ti nemas kome otic da kazes taj je dobar doktor danas ,samo su im u glavi pare i da sto vise zarade ,meni je to najgora bransa postala ,nema humanosti kod vecine ,nemas bar ovdje u nas …starih dr koji su zavrsili u vrijeme kad je kriteriji prije rata bio visok vise ih nema ,mladi zavrsili Boga pitaj kako ,jadni smo mi ako nas zaboli bas ,jadni …ovi koji su u Njemackoj oni bar imaju kvalitetno zdravstvo pa te nije strah ni otic u bolnicu , a ovo u nas sve preko veze zavrsavaju,dobivaju specijalizacije tuga a ponasanje nikakvo ,a slicno je i sa drugim bransama ,inzenjeri ,pravnici ,profesori pogotovo mladi ,sve je to danas manje vise isto,kriteriji se snizio ,nasa gimnazija srozana, a pojedini nastavnici teske budale u njoj …i ovdje i u Hrvatskoj koliko cujem nista bolje …veze se protezu odavde do Hrvatske ….a nase jadne radnike po namexu ,fealu ugnjetavaju vlasnici mafija,sramota nije radit bilo koji posao ,od cistacica do radnika i profesora ,sramota je krast ,nepravda vlada ,pun grad interesđija, najvise mladih , pogotovo ovih uvezanih partijom ,koji osobu gledaju samo na vanjstinu ,status ,i ti koji imaju visok status u drustvu najbolje produ a ovi ostali postenija obicna mladezi suti ,trpi ,nema postenja i karaktera vise ,nazalost ljudi odlaze , zato ko moze nek odlazi ,crkva suti ,malo ih je koji Ce stat u obrani naroda i protiv partije HDZ nesto reeci a znaju staviti vrata od pola miljuna , ucjenjeni ,uzas uzas i ova gospojina samo odes formalno nije to to kao nekad prije .,da ne govorim ova kriza sa virusom ,ratom , poskupljenja,dok jedni i prave vile ,kuce ,drugi zive od prvog do prvog i to je posten covjek za mene ,u ovoj BiH nema uprave bar zasad ,zato narod ode ..ko moze ,drugi trpe 🙏

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.