Počinje izrada projekta brze ceste prema Krajini

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH dodijelilo je 22. lipnja sarajevskoj IPSA-i i banjolučkom Institutu za građevinarstvo (IG) posao izrade idejnog projekta i studije izvodljivosti za dionicu brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša, doznaje Avaz.ba.

Vrijednost ugovora za ovu vrstu posla, na osnovi javnog poziva na kojem su ove dvije tvrtke pobijedile, s PDV-om iznosi 408.454 marke.

Ovo je prvi korak da se Krajina konačno poveže brzom cestom sa Sarajevom, na što se čeka skoro 20 godina. Prema natječaju, IPSA i IG dužni su izraditi idejni projekt trase i objekata s feasibility studijskom dokumentacijom buduće brze ceste, među kojima su zaobilaznica Bihać (međuregionalno čvorište spoj s brzom cestom Ključ – Bosanski Petrovac – Bihać), obilaznica Cazin, obilaznica Velika Kladuša – granica Hrvatske.

Također, potrebno je završiti i sve elaborate potrebne za ishođenje urbanističke suglasnosti procjena troškova ove dionice, a sve u roku od godinu dana. Autoceste FBiH za plansku dokumentaciju imaju već spremno oko 2,5 milijuna KM.

Autoceste su u ponedjeljak priopćile da su objavile i natječaj za završetak posljednjeg dijela Sarajevske obilaznice, čija je vrijednost bez PDV-a 20 milijuna KM. Radi se o gradnji gradske ceste između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća, ukupne dužine 1,44 kilometra.

Predviđeno je da se grade dva vijadukta i četiri traka fizički odvojena kolnikom. Izgradnjom LOT-a 3B omogućava se bolja prometna povezanost autoceste na koridoru Vc s mrežom prometnica nižeg ranga.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.