Početak preporoda za Zračnu luku Mostar?

Talijanski prijevoznik SkyAlps ovog ljeta proširuje svoju prisutnost u regiji pokretanjem šest novih linija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Osim toga, ima planove za daljnji rast svojih operacija i u 2025. godini. Kompaniji su nedavno odobrene subvencije za pokretanje letova iz Mostara za Veronu, Rim, Munchen i Bari, koji će započeti krajem travnja i početkom svibnja.

Mostar ima ogroman potencijal u usporedbi s drugim zračnim lukama. Nadam se da će kvaliteta turista koje ćemo prevoziti ispuniti očekivanja svih. Ovo je, vjerujem, tek početak plodne višegodišnje suradnje, rekao je Alex Spinato, generalni direktor SkyAlpsa za zrakoplovstvo i operacije, prenosi Biznisinfo.ba.

Ovo su cijene karata za München, Rim i Veronu iz Mostara

SkyAlps iduće godine planira daljnje širenje u regiji otvaranjem baze u Mostaru i uvođenjem letova za Stuttgart, Beč, Napulj, Palermo i Cataniju, rekao je generalni direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

BiznisInfo.ba podsjeća da Croatia Airlines već leti za Zagreb, a da je potpisan i ugovor s kompanijom Air Serbia koja uvodi letove za Beograd.

SkyAlps u velikom usponu

Inače, aviokompanija SkyAlps, koja se može pohvaliti flotom od šest turboelisnih aviona Dash 8 sa 76 sjedala, također planira proširiti svoju prisutnost na hrvatskom tržištu. Prijevoznik će s letovima između Verone i Brača započeti 8. lipnja ove godine, a sezonski tjedni let trajat će do 14. rujna.

SkyAlps također planira otvoriti letove između Verone i Zadra počevši od 15. lipnja, koji će letjeti jednom tjedno do 7. rujna. Oni će nadopuniti postojeće sezonske letove između Bolzana i Brača.

Prijevoznik će ovo ljeto održavati dvadeset redovitih letova tjedno u i iz regije, udvostručivši svoje operacije u odnosu na prošlu godinu. Također će održavati niz chartera.

SkyAlps je započeo s radom u lipnju 2021., u početku je pokrenuo letove kao virtualni zračni prijevoznik dok nije dobio vlastiti certifikat zračnog prijevoznika u siječnju 2023. godine.

Prijevoznik planira više nego udvostručiti svoju flotu Dash 8 na četrnaest aviona tijekom sljedeće godine, što će mu omogućiti daljnji rast. Prošle godine avioprijevoznik je planirao ući na slovensko tržište s letovima iz Bolzana, Napulja i Pise za Maribor, no usluge su otkazane prije lansiranja zbog niske potražnje, izvijestio je Ex-Yu Aviation News.

Zračna luka Mostar udvostručila broj putnika

(www.jabuka.tv | Foto: Zračna luka Mostar)

10 komentara

  • Država je dala subvencije aerodromu Mostar. Dok traju subvencije biće i prijevoza. Zato je i ugovor sa SerbiaArlines podpisan do kraja subvencije

  • Na žalost nisu ništa učinili za nas koji živimo po zapadnoj Evropi koji moramo za Split da bi došli u Čitluk, Široki , Posušje ili Ljmubuški samo München je pre malo ili bolje rečeno ništa ili neće ili neznaju samo Bog zna

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.