Počeli radovi na izgradnji mostarskog skywalka | Jabuka.tv

Počeli radovi na izgradnji mostarskog skywalka

Grad Mostar u suradnji s UNDP-om implementira i sufinancira projekt Via Dinarica.

Via Dinarica je koncept koji povezuje sedam država, obuhvaćajući Dinarske Alpe od Slovenije do Albanije.

U proteklih nekoliko godina, Via Dinarica je postala regionalna turistička destinacija koja nudi planinarenje svjetskog ranga, biciklizam, skijanje, ribolov, kajakaštvo, rafting, speleologiju i pregršt drugih mogućnosti za istraživanje Dinarida te upoznavanje tradicionalnog načina života i gastronomije.

Grad Mostar nalazi se na bijeloj stazi Via Dinarice, te je nakon uspješnog apliciranja na UNDP-ov javni poziv jedinicama lokalne samouprave za izražavanje interesa za sudjelovanje u projektu Via Dinarica, Grad Mostar izabran za partnersku jedinicu lokalne samouprave na realizaciji projekta Via Dinarica. Nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između UNDP-a i Grada Mostara, identificiran je projekt intervencije na javnoj infrastrukturi koji doprinosi razvoju turizma u prirodi duž staza Via Dinarice, a koji se odnosi na izgradnju vidikovca “Skywalk” na brdu Fortica iznad Mostara.

Projekt se provodi u suradnji s brdsko-biciklističkim udruženjem MTBA Mostar. Vrijednost radova sa PDV-om iznosi 39.663,06 KM, od čega Grad Mostar sufinancira 17.500 KM, a izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar.

Planirani su radovi na izradi metalne konstrukcije vidikovca, izrada temelja, ugradnja staklenog poda, izrada pristupnog stepeništa i rasvjete. Projekt vidikovca predstavljat će turističku atrakciju, ne samo u Gradu Mostaru već i u široj zajednici, i tako doprinijeti unaprijeđenju turističke infrastrukture i proširenje ponude turističkih usluga duž staza Via Dinarice.

Projekt Via Dinarica implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: