Počele pripreme za tradicionalnu 24. Izbičijadu

Tradicionalnu Izbičijadu, okupljanje Izbičana i njihovih prijatelja sa svih strana, prošle godine prekinule su pandemijske mjere. Tada su je obilježili tek mještani.

No, ponovno će se Izbičani i njihovi prijatelji naći na jedinstvenom druženju na Izbičkom polju. Na sastanku Organizacijskog odbora odlučeno je da će se 24. izdanje Izbičijade održati tradicionalno 16. kolovoza, dan nakon blagdana Velike Gospe i Dana grada Širokog Brijega.

Počele su pripreme za prigodni program ove manifestacije. Na ovu tradicionalnu manifestaciju stignu brojni Izbičani sa svih strana i svaki put iznova se vesele ponovnom okupljanju na Izbičkom polju na kojem su se mnogi igrali kao djeca. No, Izbičijada zbog svog jedinstvenog ozračja sve više privlači i brojne posjetitelje ne samo iz Hercegovine.

Širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević jedne je prigode, obraćajući se nazočnima, rekao da praktički Izičijadom završava program obilježavanja Dana grada Širokog Brijega, piše Večernji list.

Mnogi će biti više nego oduševljeni time što će nakon stanke zbog pandemijskih mjera moći nazočiti zanimljivom programu. Nakon službenog dijela programa pjesma će se zaoriti pod šatorima i čitavim poljem. Ponovo će se oriti ganga i bećarac, ponovo će Ivo Crnjac – Didović na usnoj harmonici povesti trusu. Izbičkim poljem ponovno će se širiti miris tradicionalnih hercegovačkih delicija, uz slasni hercegovački prismok zlatne kapi će se točiti, grla se močiti. Jer se suha grla ganga ne pjeva.

Mnoge poznate osobe nazočile su Izbičijadi i s Izbičkog polja ponijeli nezaboravne uspomene. Izbičijada i dalje mami svojim posebnim, spontanim ozračjem pa se i na 24. izdanju ove jedinstvene pučke veselice očekuje velik broj posjetitelja sa svih strana.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.