Počele prijave za biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar

Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl” i Biciklistički klub Mostar, u suradnji s više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske, od 28. travnja do 2. svibnja ove godine organiziraju Četvrtu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva “Mostar – Vukovar 2016”.

Za organizaciju ovakve nesvakidašnje manifestacije ima više razloga, a između ostalih je nastavak prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su i službeno gradovi prijatelji.

– Biciklističkom karavanom želimo ujedno povezati ta dva ratom napaćena i izmučena grada, čija se sudbina umogočemu promijenila kao posljedica ratnih događanja. Karavanom želimo isplesti niti prijateljstva između dvije države i dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze – kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić.

Dodao je kako u tu nit prijateljstva žele povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti.

– Karavanom se također želi odati počast žrtvama i stradalima u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnjih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara’ – kazao je Mario Marić, začetnik ideje o organizaciji ovog događaja, napomenuvši kako će biciklistička karavana prijateljstva trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine oko 430 kilometara.

– Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja –Vukovar. Vozit će se magistralnim i županijskim cestama i karavana će imati policijska pratnju – kazao je Marić.

Zbog lakše i kvalitetnije organizacije aktivnosti, broj sudionika u karavani limitiran je na 40, ističu organizatori te pozivaju sve zainteresirane da se što prije prijave za sudjelovanje i tako osiguraju sebi mjesto u ovoj manifestaciji.

Prijave traju do 21. travnja 2016. godine, a prijaviti se možete OVDJE.

Detaljne informacije o biciklističkoj karavani mogu se pronaći na web stranici www.bkmostar.ba, kao i na Facebook stranici.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.