Počela 111. žurna sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH će na današnjoj 111. žurnoj sjednici, koja je počela u Mostaru, razmatrati Nacrt zakona o zaštiti okoliša, a među razlozima za njegovo donošenje su očuvanje, zaštita, obnova i poboljšanje ekološkog kvaliteta i kapaciteta okoliša, kao i kvaliteta života, mjere i uvjeti upravljanja, očuvanja i racionalnog korištenja prirodnih resursa, pravne mjere i institucije očuvanja, zaštite i poboljšanja zaštite okoliša, financiranje aktivnosti u svezi okoliša i dobrovoljne mjere i poslovi i zadaci tijela uprave na različitim razinama vlasti.

Na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, na dnevnom redu je ovogodišnja Bilanca energetskih potreba FBiH, u kojoj je navedeno da su planirane količine svih energenata dovoljne za potrošnju u Federaciji BiH, priopćeno je Vlade FBiH.

Federalna vlada razmatrat će predložene koeficijente i osnovice za ovogodišnji obračun i isplatu mjesečnih novčanih naknada dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, te korisnika braniteljsko-invalidske zaštite u FBiH.

Federalno ministarstvo financija sačinilo je informaciju o ostvarenim i raspoređenim javnim prihodima u FBiH za 2017. godinu, u kojoj su ukupni proračunski prihodi iznosili 5.025,7 milijuna KM, te bili za deset posto ili za 469,3 milijuna KM veći u odnosu na 2016. godinu. Isto ministarstvo je dostavilo i izvješće o izvršenju Proračuna FBiH za 2017. godinu.

Pred članovima Vlade FBiH su i informacije o aktivnostima na realizaciji Projekta istraživanja i eksploatacije nafte i plina u Federaciji BiH, te o zahtjevima za slobodu pristupa informacijama koji su Vladi FBiH, premijeru i zamjenicima premijera FBiH, federalnim ministrima i ministarstvima pristigli u 2017. godini.

(Fena)


2 komentara

  • Zaštita okoliša? Koji kretenizam.Bili su u Širokom oni famozni kontejneri s natpisom čuvajmo okoliš na kojima je Šiška drnio pare a ne vidim da ga rulja čuva.Ni tada ni danas .Pogledajte iza Miškića kolodvora šta se kipuje i baca.Ima mrtvih životinja,ormara,jogija,ormara.Halo,u srcu Širokog.Pogledajte uz cestu milion boca i kesa.Ravnatelj Čistoće bi mogao organizirat da se to pokupi zar ne vidi i ne zna da je ALBA to uradila neki dan u cijelim Grudama.Boli njega kita on je drektor..E moj Široki baš si postao plisnav do bola ali u svemu..ne samo u smeću.Ogledalo ove države,ove vlade kojoj se kao negdje žuri..a eto mi smo protiv nje a čak smo gori i od njih i gore onih bosanskih kasaba..Pali smo na dno dna.Ruužno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.