Pobuna mještana bilećkih sela, migranti im provaljuju u kuće i pljačkaju ih

Mještani bilećkih sela održat će sutra sastanak u selu Simijova, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što migranti provaljuju u njihove kuće, prave štetu i uznemiravaju stanovništvo, a najavljenom skupu prisustvovat će i predstavnici policije.

Riječ je o mještanima mjesne zajednice Krstače i okolnih sela.

Mještanin sela Krstače Đorđe Jeftović rekao je Srni da su sela uz regionalnu cestu Bileća-Ljubinje ruta kojom svakodnevno prolaze migranti, te da gotovo nema kuće u ovom području da migranti nisu provalili u nju jednom ili više puta.

Više od godinu dana migranti prolaze selima, upadali su u kuće, napadali stanovništvo, kuće palili, svašta se događalo. Zbog toga smo se odlučili da se u nedjelju okupimo u selu Simijova, pozvali smo policiju, pripadnike Granične policije i lokalnu vlast na sastanak da bi stavili u zaštitu stanovništvo ove mjesne zajednice, kaže Jeftović, koji je i matičar u mjesnoj zajednici Krstače.

On je dodao da su migranti provalili čak i u mjesni ured matičara u selu Krstače, ali, srećom, nisu uništili matične knjige.

Rade Vujović, koji živi u Bileći, a porijeklom je iz sela Krstače, rekao je Srni da su migranti do sada više puta obijali njegovu seosku kuću, koja nije nastanjena, a prije desetak dana su izazvali požar na donjem katu, pa su vatrogasci morali intervenirati.

Vujovićev susjed Čedomir Samardžić također je bio na meti migranata koji su i njegovu kuću više puta obili i iza sebe ostavili nered.

Iz Policijske stanice Bileća Srni je potvrđeno da su mještani gotovo svakodnevno prijavljivali da migranti prolaze kroz seoska područja i da su provaljivali u napuštene kuće, te da su više puta do sada izlazili na teren tim povodom.

Srni je rečeno da je policija obaviještena o sastanku sa stanovništvom bilećkih sela i da će i oni prisustvovati skupu.

(Srna)


16 komentara

  • MENI NIJE JASNO ZASTO SE VOJSKA NE POSTAVI NA GRANICU UZDUZ I POPRIKO STA JE OVOM SVITU OVIM POLITICARIM PA TI TERORISTI NE DA CE NAS SATRAT NEGO CE NAS ISZRIBIT

  • Molio bi da mi neko odgovori zasto policija ŽZH nikada nece da objavi kada na podrucju nase zupanije uhvati migrante, gdje su ih tocno zatekli, u kojoj opcini, gradu, selu. Uvjek napisu samo da su zatekli na podrucju ŽZH. Sta kriju? Javnost ima pravo znati kuda prolaze i kuda im je ruta kroz nasu zupaniju. Hvala.

  • migranti što se tiče zhža svakodnevno idu rutama kroz najzap dio ljubuške općine uz granicu s Hrv kod sela Kašće, Šipovača, Vojnići, Jabuka, Mijace, pa sve do Drinovačkog brda i Drinovaca- Sebišina, za ovo sam čuo izravno od prijatelja koji živi u jednom od ovih sela, a što se kriju te info pa sve je to pod visokim naredbama iz EU-a čitaj Soroševaca koji s milijardama eura i dolara financiraju kretanje migranata preko svojih posrednika u arapskim zemljama, ovo nije ništa drugo nego pomno isplanirana invazija i islamizacija Europe, tako da je lokalna pa i nacionalna policija u ovom velikom i isplaniranom od masona podržavanom ‘egzodusu’ muslimana iz sjev.Afrike i Pakistana, Afganistana, Indije, Arabije, Maroka, Alžira, Tunisa i uglavnom zemalja u kojima trenutno uopće nema ratova, se gotovo ništa ili vrlo malo pita, ako neki tamo ‘tata’ iz Brisela ili Londona rekne – ”ovako i ovako” – ima da bude tako i tako, i tu mi ništa ne možemo, ovo je puuuuunooo veći i isplaniraniji proces seobe i mega-etničke promjene strukture stanovništva Europe nego što uopće mogu pojmiti naši lokal-ograničeni umovi, a to ne da se već događa, već je već jednim velikim dijelom ‘uspiješno’ i obavljeno, tako da ne za 50 već za 10 godina zap.Europa po postotku stanovništva postaje čista muslimanska mega-pokrajina, tu mi malo možemo

  • Migranti ne nalaze sami rute kretanja vec ih domaci sverceri provode kroz svoj teritorij koji dobro poznaju tj kroz svoje mjesto,a kad ta ruta padne prave se budale.To sa upravo dogadja sa Bilecim i ŽZH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.