Pobjede vodećih na drugoligaškom jugu – tri zgoditka Dominika Begića

Nove pobjede u 9. Kolu Druge lige FBiH ubilježio je četverolist vodećih klubova.

Klis je imao impresivan nastup u Jablanici svladavši Turbinu 3:0. Nedim Kudra zabio je prvi, Mirsad Hakalović drugi, dok je treći gol zapravio bio autogol domaćeg igrača Husrepa.

Momčad Posušja na krilima Dominika Begića s 5:2 pobijedila je Stolac, iako teže nego što sugerira krajnji ishod s obzirom da se u završnih 15 minuta ušlo minimalnom prednošću domaćih od 3:2. Begić je zabio tri gola i vodeći je strijelac lige s ukupno 12 postignutih zgoditaka. Pored njega za Posušje su u novoj pobjedi još pogađali Ivan Mandurić i Ivan Kovač, a za Stolac Jozo Marković i Matej Previšić.

Momčad Tomislava s minimalnih je 1:0 u Uskoplju pobijedila domaću Slogu, dok je Rama na svom gostovanju kod Kamešnice slavila sa 2:1 zgodicima Stipe Babića i Hrvoja Šimunovića, dok je gol za domaćine iz Podhuma postigao Leonardo Pervan.

Gruđani su s 3:0 nadigrali Neumljane, a Cim s još nešto uvjerljivijih 4:0 Slogu iz Ljubuškog. Brotnjo je također nastavilo pobjedničku seriju porazivši na svojim Barama Branitelja sa sigurnih 5:2.

Rezultati 9. Kola:
Posušje – Stolac 5:2, Grude – Neum 3:0, Cim – Sloga (Lj) 4:0, Sloga (U) – Tomislav 0:1, Kamešnica – Rama 1:2, Turbina – Klis 0:3, Brotnjo – Branitelj 5:2. Slobodan je bio Troglav 1918.

Poredak:
Klis i Posušje 22, Tomislav i Rama 19, Brotnjo (-1) i Sloga (U) (-1) 15, Cim 14, Troglav 1918 (-1), Neum (-1) i Turbina (-1) 10, Kamešnica (-1) 9, Grude (-1) 7, Stolac (-1) 6, Branitelj (-1) i Sloga (Lj) 3 boda.

Parovi 10. Kola:
Stolac – Neum, Posušje – Cim, Rama – Turbina, Sloga (Lj) – Kamešnica, Klis – Sloga (U), Troglav 1918 – Brotnjo, Branitelj – Grude. Tomislav je slobodan.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.