Pljačka automat kluba u Ljubuškom: Sva trojica osumnjičenika u pritvoru

Sva trojica osumnjičenika Z. S. (34), T. Ć. (35) i I. R. (29) nalaze se u pritvoru.

Osumnjičenicima Z. S., T. Ć. i I. R. stavlja se na teret da su 22. rujna 2017. godine u Ljubuškom, točnije u automat klubu, izvršili kazneno djelo Razbojništva uz prijetnju vatrenim oružjem, iz kojega su i ispalili jedan hitac. Tom prilikom osumnjičenici su otuđili određeni iznos novca.

Nakon što je sudac za prijašnji postupak Županijskog suda u Širokom Brijegu odbio prijedlog da odredi pritvor osumnjičeniku T. Ć., Županijsko tužiteljstvo ŽZH uložilo je žalbu, koju je vijeće istoga suda sastavljeno od trojice sudaca uvažilo i predmet vratilo sucu na ponovno odlučivanje.

U ponovljenom postupku sudac je odredio pritvor prema osumnjičeniku T. Ć. zbog bojazni utjecaja na sudionike, prikrivanje dokaza i ponavljanje kaznenog djela. Pritvor je određen u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode.

Podsjećam da su se osumnjičenici Z. S. i I. R. već nalazili u pritvoru. A s obzirom na to da je istjecao pritvor određen prema osumnjičeniku Z. S., tužiteljstvo je Vijeću Županijskog suda u Širokom Brijegu podnijelo prijedlog za produljenje pritvora za još 2 (dva) mjeseca. Vijeće je usvojilo prijedlog i produljilo pritvor prema osumnjičenom Z.S., zbog bojazni utjecaja na sudionike, prikrivanje dokaza i ponavljanje kaznenog djela, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.