Plinska boca pred džamijom: Uhićeni Posušaci i Švicarci

Policija u Tomislavgradu privela je nekoliko osumnjičenih osoba za postavljanje plinske boce pred džamiju u selu Omerovići te za razbijanje stakala na automobilu i stambenom objektu.

Prema informacijama do kojih smo došli, u PU Tomislavgrad privedeno je nekoliko osoba u dvadesetim godinama iz Posušja, a među privedenima su i državljani Švicarske.

Oni su se u nedjelju ujutro, oko 5.30 sati dovezli pred džamiju u duvanjskom selu te iznijeli plinsku bocu, nakon čega su je postavili pred ulaz u dvorište džamije i iz boce pustili plin.

Prema policijskom izvješću nakon toga su, uz galamu i psovku, bocom razbili su staklo na vozilu jednog mještanina te drvetom na drugom vozilu. Nakon što se okuplio više mještana sela Omerovići, skupina od, kako doznajemo 7-8 mladića, udaljila se u pravcu magistralnog puta Tomislavgrad – Posušje prilikom čega su bocom razbili prozorsko staklo na prizemlju jedne obiteljske kuće.

Kako portal Bljesak.info doznaje, jedan od počinitelja se sam predao policiji u Posušju da bi nakon toga uslijedila uhićenja ostalih mladića među kojima su, kako navodi naš policijski izvor, i švicarski državljani porijeklom iz Posušja.

Jednog od počinitelja pak je oko 6.30, nakon dojave o izgredu duvanjskih kolega, zaustavila posuška policija te su ga nakon privođenja predali u PU Tomislavgrad.

MUP Županije Zapadnohercegovačke priopćio je kako su odmah po zaprimljenom saznanju policijski službenici PU Posušje su pojačali kontrolu prometa te su oko 6.30 sati zaustavili vozilo Opel Astra, sive boje s kojim je upravljao T.P. (28) nastanjen na širem području općine Posušje.

”Isti je priveden u PU Posušje gdje je lišen slobode, nakon čega je u 8.30 sati s navedenim vozilom predan da daljnje postupanje policijskim službenicima PU Tomislavgrad. Dana 15.8.2015.godine u 10.40 sati PU Posušje je zaprimilo dopis od PU Tomislavgrad da se za potrebe daljnje istrage pronađu i liše slobode još tri osobe I. R. (31), M.G. (23), I.P. (28) i J.J (27) koje bi se mogle nalaziti na području općine Posušje, a koji se dovode u vezu gore navedenim događajem”, navodi u priopćenju MUP ŽZH-a.

Policija još uvijek vrši istražne radnje.

Podsjećamo, nedavno je u Tomislavgradu obilježena 22. obljetnica ubojstva devet Bošnjaka u selu Mokronoge. Za taj zločin osuđen je Ivan Baković koji je potom preminuo u zatvoru.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

Komentiraj: