Pletenice su ponovno u modi

Pletenice – prvo što nam naše mame ili bake naprave od kose. To su one “obične” pletenice, tri dijela obmotana jedan oko drugog. Ovih dana, pletenice su se ponovno vratile u modu. Viđamo na crvenom tepihu, modnim pistama, na ulici, pa čak i u tržnim centrima. Pored obične pletenice koju svaka djevojka zna napraviti, postoje i druge vrste kao što su:“riblja kost”(u svijetu poznatija kao francuska pletenica), nizozemska, “klasje” pletenica, kao i neke malo složenije.

U raznim dijelovima svijeta nastale su vrste i podvrste pletenica, jedna od najpoznatijih je tzv. “riblja kost”. Smatra se da su ih u davnim vremenima izmislili Indijanci. Praktične su za ljetnje vrućine, spas u situacijama kada nemate vremena da operete kosu i da se isfenirate, a s njima ćete u svakoj prilici izgledati ženstveno i romantično. Preporučuje se da pri pletenju, uz sebe imate pjenu za kosu ili lak, kako biste napravili što uredniju pletenicu. Uz malo prakse, imat ćete jedinstvenu frizuru za sve prilike.

Mnogi frizeri se suočavaju sa zahtjevima klijenata da naprave pletenice identične kao i kod nekih poznatih ličnosti. Od umjeća frizera zavisi da li će u toj namjeri uspjeti. Srednje dužine ili duga kosa, svi znamo da veličina nije bitna, pa ni za pletenicu.

Ni kreatori ovih ne zaostaju za popularnim frizurama, pa su na modnoj pisti uz neke kreacije predstavljene i pletenice kao MUST HAVE. Kosa do ramena ili do pola leđa, nije bitno. Bitno je da vi sebe počastite jednom specijalnom frizurom koja će zaista učiniti da se muškarci, a i žene, okreću za vama.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.