"Ples je prečica do radosti": Upis novih članova u Športski plesni klub Zrinjski | Jabuka.tv

“Ples je prečica do radosti”: Upis novih članova u Športski plesni klub Zrinjski

Uskoro kreće upis novih članova u Športski plesni klub Zrinjski.

Dragi plesači, sadašnji i budući, pozivamo vas da se pridružite velikoj obitelji plesnog kluba Zrinjski, koja je kroz proteklih 10 godina prisutnosti na mostarskoj plesnoj sceni ostavila dubok trag u kulturnom životu grada. Za sve zainteresirane, upisi kreću od ponedjeljka, 2. rujna 2019., svakim radnim danom od 18 do 20 sati u prostorijama kluba (Blajburških žrtava 23c, Mostar). Za sve nove članove, starosti do 7 godina, članarina za 9. mjesec je besplatna.

Desetljeće na sceni

Ove godine ŠPK Zrinjski obilježava 10 godina rada. Od samog početka članovi su sudjelovali na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima te plesnim festivalima, gostovali na koncertima zabavne i klasične glazbe, podupirući mlade umjetnike te ostvarili suradnju s različitim udrugama trudeći se kroz ples podizati svijest građana o različitim društvenim problemima i pružiti podršku osobama koje se nose s određenim poteškoćama.

Klub je ponosni član Saveza modernih plesova Bosne i Hercegovine, koji uz zdrav natjecateljski duh omogućava da se razvijaju i rastu te kao jedini mostarski klub član saveza budu dio bosanskohercegovačke, a time i svjetske plesne obitelji. Plesači se pripremaju prema IDO pravilima (International Dance Organization), odnosno pomno razrađenom standardu prilagođenom psihofizičkoj i kronološkoj dobi plesača koji je propisan od strane Svjetskog plesnog saveza.

Mnogobrojni uspjesi

Športski plesni klub Zrinjski nudi mogućnost rekreativnog i profesionalnog bavljenja plesom (Show Dance, Jazz Dance, Klasični balet, Moderni Balet) te grupne i privatne fitness treninge (Kettlebell trening, Funkcionalni trening, Hard Body).

Članovi redovito sudjeluju na plesnim natjecanjima, unutar granica BiH i u inozemstvu, odakle se vraćaju s brojnim medaljama i priznanjima kao i osvojenim kotizacijama te pravom izlaska na velika natjecanja.

Neki od najuspješnijih rezultata postignutih na europskim natjecanjima su:

  • srebro i bronca na Europskom prvenstvu u Mikolajkiju, Poljska
  • bronca na Međunarodnom festivalu u Riminiju, Italija
  • 4., 7. i 8. mjesto na Svjetskom prvenstvu Rawa Mazowiecka, Poljska
  • 9. mjesto na Svjetskom finalu Sitges, Španjolska
  • zlato i srebro na Međunarodnom festivalu u Rimu, Italija
  • 13. mjesto na Europskom prvenstvu u Pragu, Češka
  • 15. mjesto na Svjetskom finalu Braga, Portugal.

Na Izboru sportaša Grada Mostara za 2016. godinu, članovi ŠPK Zrinjskog dobili su priznanje za najuspješnije sportske rezultate postignute u toj godini.

Biti član Športskog plesnog kluba Zrinjski, ne znači samo napredovati i usavršavati se u plesnom smislu, već znači njegovati sve one vrline koje nas čine boljom osobom i boljim prijateljem te koje njeguju kulturu izgradnje boljeg društva i stvaraju ozračje ljubavi i povjerenja. Klub je mjesto susreta, novih prijateljstava i podrške za članove, a bez bezuvjetne podrške i povjerenja roditelja ništa od ovog ne bi bilo moguće, poručili su iz kluba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: