Plenković zatražio razrješenje tri Mostova ministra

Vlada odbija navode iz SDP-ova zahtjeva za opoziv ministra financija Zdravka Marića.

“Svi su članovi Vlade podržali ovaj prijedlog, osim ministara Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje. “Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra“, kazao je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković, prenosi Hrt.hr.

Vlada ne prihvaća navode o ovoj inicijativi te vrlo jasno odgovaramo na aluzije na eventualni sukob interesa ministra Marića vezano za Agrokor te za navode o nezakonitostima da je Marić od HPB-a dobio kredit po određenim uvjetima kao član NO-a Banke, kazao je premijer.

“Tek kad se utvrdi da ima nepravilnosti, utvrđivat će se odgovornost zašto je to tako nastalo i tko je za to odgovoran. Tu je politika Vlade jasna i odlučna. Odbacujemo kritike oporbe, naročito predvođene onom strankom čiji se doprinos rješavanju ovoga problema svodi na selfije i promoviranje kiseloga zelja.

Vlada se nikada ne bi upustila u političke jeftine politikantske aktivnosti, a koje nimalo ne pridonose kredibilitetu stranke o kojoj je riječ, a niti doprinose rješavanju problema s kojim je Vlada suočena”, rekao je Plenković, zamolivši članove Vlade da glasaju za taj njegov prijedlog.

(www.jabuka.tv)
4 komentara

  • Znas ti sta ,Plemkovicu,na pocetku si bio simpa za hr ,za ovo i ono! Bezveze si! Nijedan inervju ne prolazi bez koturanja ociju,ono glupo okretanje glave ko da Goran Ivanisevic tenis igra! Nasta to lici! Sta glumi i krije! Zorana Mamica za Premijera!!!

  • Nisam za MOST ni HDZ, ali očito Mostovci su našli nešto što nikako Hdz-u ne odgovara. Očito je Agrokor bio usko vezan za hdz. Jer svi ovi tajkuni Gucić, Kutle, Petrač, Todorić itd su nastali u vrijeme HDZ.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.