Plenković: WHO treba očuvati kao vodećeg autoriteta i čuvara javnog zdravstva – Jabuka.tv

Plenković: WHO treba očuvati kao vodećeg autoriteta i čuvara javnog zdravstva

Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) treba očuvati kao vodećeg autoriteta i čuvara javnog zdravstva na globalnoj razini, izjavio je petak na sjednici UN-a petak hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković je govorio na posebnoj virtualnoj sjednici Opće skupštine UN-a o pandemiji koronavirusa kojim je u svijetu zaraženo 65 milijuna i umrlo 1,5 milijuna ljudi.

Vjerujemo da je izuzetno važno očuvati središnju ulogu Svjetske zdravstvene organizacije…Hrvatska čvrsto vjeruje u potrebu globalnog zajedničkog pristupa borbi protiv pandemije, izjavio je Plenković, koji je u izolaciji zbog zaraze koronavirusom.

Potvrdio je predanost Hrvatske i Programu Ujedinjenih naroda o održivom razvoju do 2030. te Pariškom sporazumu iz kojeg je Trump također povukao SAD.

Američki predsjednik Donald Trump je ranije ove godine srezao financiranje WHO-a i najavio da će SAD napustiti tu organizaciju sa sjedištem u Ženevi optuživši ju da je marioneta Kine, što je WHO opovrgnuo.

Na dvodnevnom sastanku sudjeluju 53 predsjednika država, 39 predsjednika vlada i 38 ministara. SAD je u srijedu ustvrdio da je sastanak svjetskih čelnika zapravo osmišljen kako bi omogućio Pekingu da širi “propagandu”.

Plenković je u svome govoru rekao da optimizam u borbi s covidom-19 ulijeva to što nekoliko cjepiva čeka odobrenje i upotrebu, a da je sljedeći izazov na globalnoj razini osigurati pravednu i pravodobnu dostupnost cjepiva.

Dodatni prioritet je osigurati koordiniranu i jasnu komunikaciju o učinkovitosti i sigurnosti cjepiva te tako spriječiti širenje lažnih informacija, istaknuo je.

Naš odgovor na ovu bolest trebao bi uključivati i pomoć ljudima, zaštitu njihovog zdravlja i ekonomskog blagostanja, uz istodobnu zaštitu našeg planeta, smatra Plenković.

Govoreći o strategiji svoje vlade, rekao je da je posebna pozornost posvećena ne samo mjerama za spašavanje ljudskih života, već i ekonomskom oporavku.

Naveo je da je pokrenuta posebna web stranica sa svim važnim informacijama i poveznicama, kao i aplikacija “Stop COVID-19“ za koju je rekao da je potpuno usklađena s propisima EU-a o zaštiti privatnosti.

Hrvatski premijer je u govoru podsjetio na hrvatskog profesora Andriju Štampara, jednog od osnivača WHO-a.

(Hina)


11 komentara

  • Moj Planki,taj tvoj autoritet preporuča masturbaciju djece od 4 godine, trebamo li se i toga držati?!?Taj tvoj autoritet je pomakao dobnu granicu pedofilije na 12 godina, jel’ti to možda normalno?!?Taj tvoj autoritet je i jedini krivac za sve ovo što nas je snašlo, moj Planki!!!

    • Imaš autoriteta što ne preporučuju masturbaciju nikako iz razloga što se zbog takovih činjenja ide gdje je plač i škrgut zubi, osim, ako se ne dobije usmeni certifikat gdje u kakvoj upravnoj zemaljskoj ispostavi za vječna pitanja koji te toga mjesta spasi i oslobodi, razumije se, sve do neke sljedeće grešne prigode, pa ispostave, pa prigode, i tako sve u krug.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.